spot_img
marți, aprilie 16, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a au finalizat examenele Evaluării Naționale

Mai multe articole

Administrarea evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2021—2022 s-a finalizat ieri, cu ultima probă – matematică și științe ale naturii pentru elevii înscriși în clasa a VI-a. Evaluările au fost susținute de către elevi în sălile de clasă în care își desfășoară activitatea în mod obișnuit. Testele de evaluare națională la clasa a II-a au avut timpul de lucru de 30 de minute, iar cele de la clasele a IV-a și a VI-a au durat  60 de minute.

1. Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a a presupus trei etape distincte: Limba română – scris, Limba română – citit, Matematică – scris. La nivelul județului Botoșani există 3484 elevi înscriși în clasa a II-a.

La proba scrisă a disciplinei Limba română, din data de 10 mai 2022, au participat 3318 elevi, reprezentând un procent de 95,24%, în timp ce la proba orală a disciplinei (pe 11 mai 2022)  au participat 3326 de elevi (95,46%).

În data de 12 mai a fost proba scrisă la Matematică, iar la această evaluare au participat 3321 de elevi (95,32%).

2. Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV s-a desfășurat, conform calendarului, în perioada 17-18 mai 2022, iar elevii au susținut evaluare la Limba română, respectiv Matematică.

Din totalul celor 3474 de elevi înscriși în clasa a IV-a, au fost prezenți la prima probă 3329 de elevi (95,83%), iar la matematică au participat doar 2621 de elevi (75,45%).

3. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a s-a desfășurat în zilele de 25 și 26 mai, la disciplinele Limbă și comunicare, respectiv Matematică și Științe ale naturii.

Pentru verificarea la finalul clasei a VI-a, testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie. Testele care vizează evaluarea competenţelor din aria curriculară „Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă.

În județul Botoșani sunt 4045 de elevi înscriși în clasa a VI-a. La proba de Limbă și comunicare au participat 3235 de elevi, reprezentând un procent de 79,98%, în timp la Matematică și Științe ale naturii, au fost prezenți 2950 elevi (72,93%).

„Le mulțumesc colegilor profesori, directori, precum și informaticienilor implicați în aceste evaluări, dorindu-le tuturor deopotrivă, elevi și angajați în sistemul de învățământ botoșănean, un final de an școlar cât mai bogat în realizări”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți