spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

„Săptămâna prevenirii criminalității” a debutat la Iași cu acțiunea „Fără discriminare” (FOTO)

Mai multe articole

În perioada 22 – 27 mai, polițiștii ieșeni desfășoară activități în cadrul celei de-a XVI-a ediții a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, scopul fiind acela de a informa cetățenii cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Astfel, ieri, 23 mai, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Iași, Biroului pentru Siguranță Școlară Iași și Secției nr. 3 Poliție Iași au derulat mai multe activități, în unități de învățământ din județul Iași, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, pentru prevenirea discriminării.

În cadrul programului ”Fără discriminare”, poliţiştii au prezentat elevilor noțiuni generale privind discriminarea, dar și aspecte legislative referitoare la drepturile copiilor și actele normative care reglementează și sancționează faptele de discriminare.

„De asemenea, elevii au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții și să apeleze la sfatul acestora sau al cadrelor didactice atunci când se află în situații dificile. Activitățile au avut un caracter interactiv, problematica preventivă fiind îmbinată cu situații concrete”, precizează reprezentanții IPJ Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți