spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Aproape 500 de muniții rămase neexplodate pe terenuri din județul Botoșani au fost distruse de pirotehnicienii botoșăneni, marți (FOTO&VIDEO)

Mai multe articole

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfăşurat, astăzi, în poligonul militar din Copălău, o şedinţă de distrugere a muniţiilor rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţului Botoşani.

Operaţiunea a fost executată de echipa de pirotehnicieni a inspectoratului, condusă de locotenent Grădinaru Bogdan. Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 461 de munții și elemente de muniţie, astfel: 5 proiectile explozive de diferite calibre, 5 proiectile perforante de diferite calibre, 6 bombe de aruncător de diferite calibre, 12 grenade de mână defensive și ofensive, 433 alte elemente de muniție (cartușe de diferite calibre, tuburi cartuș, focoase, carcase de proiectile de diferite feluri și calibre). Pentru distrugere au fost folosite patru kilograme exploziv echivalent.

Muniţia a fost descoperită, în special, pe terenuri proprietate privată din mediul rural, pe timpul executării unor lucrări gospodăreşti, în ultimii doi ani.

„Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți