spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Infractorii cibernetici dau din nou lovitura, însă pe Telegram. Directoratul de Securitate Cibernetică avertizează utilizatorii români să nu dea curs mesajelor cu oferte false de angajare

Mai multe articole

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat, miercuri, un avertisment către utilizatorii din România, care continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroși utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecționau potențialele victime către o conversație pe WhatsApp, în ultimele zile aplicația de mesagerie preferată de atacatori este Telegram, așa cum se poate observa din imaginea atașată.

De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi ‘clienți’, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori”, se precizează într-un comunicat al DNSC.

Cum funcționează tentativa de fraudă și cum ne putem proteja:

Antrenează-te pentru a identifica tentativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro. O campanie de conștientizare la nivel național derulată de Directorat, Poliția Română și ARB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți