spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, despre unii administratori de companii: „Treaba noastră ar fi să creăm un mediu de afaceri sănătos. Cel care dă o semnătură trebuie să știe să scrie” VIDEO

Mai multe articole

La sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a avut loc, astăzi, o conferință de presă în cadrul căreia președintele Valeriu Iftime și-a exprimat punctul de vedere cu privire la mai multe aspecte prevăzute în domeniul afacerilor.

Acesta a propus câteva schimbări, la nivel de județ, cu privire la Legea Camerei Comerțului, care a fost supusă unei inițiative legislative de schimbare.

„Legea Camerei de Comerț a făcut-o statul după anul 1990. Statutul camerei de comerț spune foarte clar că este apolitică, fără scop patrimonial și este pentru a susține mediul de afaceri. Dacă astăzi statul român vrea să aibă cameră de comerț poate să o susțină sau poate să o închidă, pentru că legea a fost inițiată conform unor reguli foarte clare. Numărul mare de membri într-o cameră presupune putere, presupune energie și, în același timp, un subiect, o posibilitate de a bugeta, de a crea un buget ca această cameră să poată apăra interesele agenților economici sau a companiilor”, a precizat Valeriu Iftime.

Mai mult decât atât, președintele Camerei de Comerț din Botoșani a declarat faptul că foarte multe companii care au dispărut de pe piață în ultimii ani au avut la conducere bătrâni, oameni fără șansă.

Acest administrator, de fapt, firmele care dispar au la conducere bătrâni, oameni care n-au nicio șansă. Sunt, de fapt, niște paravane. Astăzi, în România, sunt 300.000 de companii care nu depun bilanțul și au probleme de administrare. Un administrator trebuie să aibă școală, să știe să scrie. Sunt administratori de companii, care nu știu să scrie. Nu zic să lucreze la calculator. Toate aceste lucruri bulversează. Prima dată legea spune că hai să facem un catalog cu evidența tuturor comercianților din țară, o bază de date care să creeze o bază a potențialului nostru. În același timp, din acești bani o parte vin pentru a plăti niște reprezentanți în afara țării. Al doilea lucru este atestatul administratorului, tocmai pentru a scoate din umbră aceste sute de companii, deși ANAF poate face acest lucru fără problemă”, adaugă Iftime.

Valeriu Iftime a subliniat și ideea că mulți oameni care se află la conducerea unor companii importante nu știu să scrie.

Treaba noastră este să creăm un mediu de afaceri sănătos. Adică, cel care dă o semnătură trebuie să știe să scrie, să știe ce își asumă. Mai departe este treaba administratorului dacă știe ce își asumă. Ar trebui să fie ca o școală obligatorie”, a conchis acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți