spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

A început Târgul Meșterilor Populari. Timp de trei zile vizitatorii se vor putea bucura de momente artistice inedite și vor putea achiziționa produse hand-made (FOTO)

Mai multe articole

Meșteri din opt județe din România, Republica Moldova și Ucraina s-au adunat, vineri, începând cu ora 13:00, pe pietonalul Unirii, din municipiul Botoșani, cu ocazia Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria Botoșani.

Meșterii au adus la Botoșani câte o bucățică din județele Iași, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Vâlcea, Mureș și, respectiv, din Republica Moldova și Ucraina.       

Pe parcursul celor trei zile de desfășurare a târgului vor fi momente artistice susținute de tinere talente ale muzicii populare botoșănene, ateliere demonstrative, expoziția de tablouri Gheorghe Axintioaie – în interiorul Centrului, expoziții de meșteșuguri tradiționale, expoziții de icoane pe sticlă și lemn, expoziție de sculptură în lemn, expoziție de artă plastică – univers patriarhal.               

Manifestarea are ca obiectiv valorificarea și promovarea meșteșugurilor  tradiționale autentice, care aparțin culturii noastre populare.                                             

De asemenea, pe data de 29 aprilie 2022, începând cu ora 13:00, în Sala Bibliotecii de limbi străine (Strada Unirii nr.10) o vom sărbători pe doamna Angela Paveliuc Olariu, nume binecunoscut în sfera celor interesați de artă populară, etnografie, muzeistică, de cultură în ansamblu. Doctor în istoria artei populare din 1977, Domnia Sa a publicat numeroase lucrări de specialitate, sub formă de articole, studii, monografii.

Vremea se pare că ține cu organizatorii evenimentului, care speră să fie așa și pe parcursul celorlalte două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți