spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Patru ucraineni au fost depistați din elicopter când au trecut ilegal frontiera (VIDEO)

Mai multe articole

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, pe timpul unei misiuni în sistem integrat cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean din Botoşani, au depistat patru cetăţeni ucraineni, care au încercat să intre ilegal în România.

În data de 20 aprilie, în jurul orei 08:00, pe timpul desfăşurării unei misiuni în sistem integrat, cu un elicopter, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, în cooperare cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean din Botoşani, au observat în zona localităţii de frontieră Dersca, patru persoane, de sex masculin, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea persoanelor, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză.

Comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. din Botoșani, a declarat că, „în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor colegii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că cei patru sunt cetăţeni ucraineni, iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o zonă de conflict.”

De asemenea, au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți