spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Alertă sanitară la nivel internațional, declanșată de INSP

Mai multe articole

Institutul Național de Sănătate Publică a lansat o alertă internațională, joi dimineață, cu privire la mai multe cazuri de hepatită de cauză necunoscută, care au apărut în Marea Britanie.

Medicul Monica Adăscăliței, director executiv al Direcției de Sănătate Publică din Botoșani, a declarat cu privire la acest subiect, în cadrul ședinței cu directorii unităților de învățământ din județ, care a avut loc la Colegiul Național „A.T. Laurian”, că până acum au fost detectate 74 de cazuri la copiii până în 10 ani.

Cadrul medical a declarat că, „este o hepatită cu eterogie neprecizată și extrem de gravă. Nu vreau să vă sperii, doar vreau să vă rog să fiți foarte atenți că această formă de hepatită cu cauză necunoscută, apare la copiii până în 10 ani, cu simptomatologie gastrointestinală. Dacă profesorii, învățătorii, educatorii descoperă orice simptom pe care părintele nu l-a sesizat la domiciliu, luați legătura cu cadrele medicale și să ne anunțați și pe noi, pentru că evoluția este imprevizibilă. Deja câțiva copii din Marea Britanie au suferit și transplant hepatic.”

Cazurile în Marea Britanie au avut o evoluție extrem de gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți