spot_img
luni, august 15, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț la Memorialul Ipotești

Mai multe articole

Inițiat de Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” a Memorialului Ipotești în 2021, proiectul Biblioteci în dialog, derulat cu prilejul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, continuă, cu o nouă ediție, și în acest an.


Dacă la prima ediție, prin participarea Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani, Bibliotecii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi, Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” Neamţ, Bibliotecii Universității „Iu. Fedkovich” din Cernăuți, participanții au prezentat fondurile de carte rară ale bibliotecilor, cu accent pe edițiile Eminescu, anul acesta organizatorii și partenerii își propun să prezinte activitatea bibliotecilor invitate, cu un accent pe fondul general de carte, pe proiectele și activitatea de management ale bibliotecii.


Pe 7 aprilie 2022, a avut loc prima întâlnire Biblioteci în dialog, la care a participat managerului Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, poetul Ioan Pintea.
Joi, 14 aprilie 2022, ne vom bucura de prezența la Ipotești a managerului Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, doamna Mihaela Mereuță. Începând cu ora 12.00, în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești, va avea loc prezentarea bibliotecii nemțene, urmată de discuții pe temele propuse, dar și de un moment artistic de muzică folk susținut de elevii de la Școala „Raluca Iurașcu” din Joldești. Invitat al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, poetul botoșănean Vasile Iftime va citi un grupaj de poeme și va participa la un dialog cu publicul.


Evenimentul va fi moderat de cercetător Lucia Țurcanu și bibliotecar Cristina Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți