spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Chiar și din ceruri, artista Mariana Honceru este mereu alături de botoșăneni prin muzică (FOTO&VIDEO)

Mai multe articole

Artista botoșăneancă, Mariana Honceru, a fost și va fi mereu alături de cetățeni prin cântecele, acțiunile și evenimentele întreprinse de ea. Aceasta a lăsat în urmă un întreg palmares cultural și specific zonei Botoșaniului, iar la un an de la trecerea sa în neființă mai mulți artiști au venit la Botoșani să cânte în cinstea ei.
Pe 31 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoșani artiști de peste tot din țară, chiar și dincolo de graniță, au cântat pentru sute de spectatori IN MEMORIAM Mariana Honceru. Pe scenă au urcat Ion Paladi, Mioara Velicu, Laura Olteanu, Constantin Bahrin, Silvia Zagoreanu, Sorin Filip, Diana Sârbu, Andreea Chisăliță, Carmen Cornaci, Iustina Irimia, Petronela Axintioaie și Dan Doboș, alături de orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor”, sub bagheta dirijorului Ion Oloieru.

Evenimentul cultural a fost organizat de către Carmen Cornaci, Iustina Irimia, Petronela Axintioaie și managerul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor”, Dan Doboș.
La eveniment nu a fost lipsită familia Marianei. Cristi, băiatul acesteia, care a și urcat pe scenă și, vizibil emoționat, a spus câteva cuvinte și mulțumiri adresate organizatorilor, artiștilor și mamei sale.
De asemenea, dirijorul și bunul prieten al Marianei, Răzvan Mitoceanu, a fost invitat special la acest eveniment cultural. Din partea oficialităților botoșănene au ajuns primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Doina Federovici.
Cadou simbolic pentru botoșăneni
Deși cântăreața botoșăneancă nu mai este în viață, arta ei va fi veșnic prezentă pe scenă, în sufletele tuturor artiștilor cu care a colaborat și în inimile ascultătorilor.
Întregul spectacol dedicat Marianei Honceru a fost filmat și urcat pe contul de Youtube a publicației FotoReporter.ro, unde îndrăgitorii acesteia, care nu au reușit să ajungă la spectacol, pot urmări prestațiile artiștilor și cuvintele dulci spuse despre aceasta. Spectacolul integral va fi și pe conturile de YouTube a organizatorilor.
Debutul profesional al Marianei a început la Uzinele Textile din Moldova, la vârsta de 17 ani, unde a intrat printr-un curs de calificare de trei luni. Aceasta a fost o fire muncitoare, motiv pentru care a fost remarcată și promovată la Biblioteca Întreprinderii de unde a pornit o bogată activitate culturală și sportivă în cadrul Uzinei. A fost implicată activ și sufletește în toate cele desfășurate.
Mariana Honceru s-a născut la Ungureni, în județul Botoșani.
Implicare sufletească în zeci de activități culturale și sportive
Mariana Honceru a ales repertoriul, s-a ocupat de repetiție, a coordonat Corul Muncitoresc, Corul de Cameră, Grupul Vocal „Haiducii”, Ansamblul Firicelul, care a câștigat multe festivaluri, a realizat ateliere de pictură, a înființat primul studio de Teatru pentru Amatori „Rampa” și a ținut brigăzi artistice.
Toate acestea le-a realizat într-o strânsă colaborare cu Ioan Cobâlă, Constantin Ceucă, Emil Iordache, Gheorghe Jaucă și Dana Petraru, oameni de cultură din Botoșani.
A adus nivelul de amatori aproape de cota profesioniștilor, fiind apreciată de mari realizatori de emisiuni, precum Tudor Vornicu și Mărioara Murărescu.
Mariana Honceru a fost desemnată drept cetățean de onoare al municipiului Botoșani în anul 2019, fiind votată de consilierii locali.

FOTO-REPORTER.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți