spot_img
marți, august 9, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cetățean turc cercetat pentru trafic de migranți. VIDEO

Mai multe articole

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă zece cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un conaţional. Șoferul autoturismului a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți.

În data de 07.04.2022 în jurul orei 22.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe comunicația Dudeștii Vechi – Sânnnicolau Mare.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Sharan despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră. În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul este un cetățean din Turcia, aflat în procedură de azil pe teritoriul României, care era însoțit de zece conaționali, cu cărți de identitate emise de autorităţile din Turcia.

Cei unsprezece cetățeni turci au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, nouă bărbați și o femeie, au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu sprijinul conaționalului turc.

În cauza polițiștii de frontieră efectuază cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecere frauduloasă a frontierei de stat”, pentru pasagerii autoturismului.

Totodată, șoferul autoturismului, care a sprijinit grupul de migranţi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți