spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Primăvara secetoasă compromite culturile de toamnă. Fermierii au nevoie de apă ca de aer

Mai multe articole

Seceta extremă din țara noastră pune în pericol culturile agricole. Fermierii spun că, dacă nu va ploua în următoarele săptămâni, grâul se va usca, iar porumbul și floarea-soarelui nu vor putea fi plantate. Mai grav este că, în aceste condiții, ne așteptăm ca prețurile alimentelor să crească, scrie Antena3.

Fermierii au nevoie de apă ca de aer, însă vremea capricioasă le dă bătăi de cap.

Solul arată ca-n lunile de vară, iar ploile se lasă așteptate. Așa că însămânțarea culturilor de floarea-soarelui și porumb a început cu stângul.

Pe câmpuri, tractoarele înaintează cu greu în pământul uscat, iar fermierilor nu le rămâne decât să spere într-o minune.

„Nu a plouat de aproape o lună de zile deloc, temperatura solului a măsurat acum 8 grade. Am hotărât să însămânțăm, chiar dacă este foarte greu, vedem ce praf iese după semănătoare, în speranța că poate vor veni ploile”, spune un fermier.

Dacă vor fi nevoiți să irige, cheltuielile vor fi și mai mari, pentru că ajutorul de la stat întârzie să apară.

„Costurile la electricitate vor fi mari, este de văzut dacă ne vom permite să irigăm, să plătim atâția bani la curentul electric”, spune un alt fermier.

Și culturile de toamnă din județul Vaslui sunt aproape compromise. Dacă, în alți ani, câmpurile erau deja pline de grâu înverzit, acum abia se zăresc câteva fire răzlețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți