spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Pasiune pentru robotică dezvoltată grație unui proiect Erasmus+

Mai multe articole

Cursurile opționale de robotică la clasele de gimnaziu și de liceu și atelierele de lucru cu elevii claselor IX-X de inițiere în limbajul Python se află printre realizările din cadrul unui proiect cu fonduri europene de care au beneficiat și urmează să beneficieze elevii botoșăneni pasionați de acest domeniu.  La Colegiul Național „A. T. Laurian” activitățile derulate și-au arătat eficiența prin participarea, în ultimii doi ani școlari, la Concursul național NEXTLAB. TECH, unde au câștigat premii și kituri de robotică. Pentru ca beneficiarii  să fie și mai mulți, laurienii s-au angajat să organizeze și o Școală de vară cu același profil, la care va fi așteptată participarea tuturor elevilor interesați din municipiul Botoșani.

Intitulat „Adaptarea competențelor și cunoștințelor de specialitate ale profesorilor de informatică la robotică și tehnologii web moderne – Tech-Roboweb”, cu un număr de referință 2019-1-RO01-KA102-062780, proiectul a avut startul în septembrie 2019 și se apropie de final.  Coordonatorul proiectului a fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani în cadrul consorțiului alcătuit din patru licee: Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și Liceul „Regina Maria” Dorohoi, avându-i ca parteneri externi pe Associacao intercultural ”Amigos da mobilidade” din Portugalia și Asociația Giovani per l’Europa din Italia. 

Anul trecut profesori din cele patru licee botoșănene și-au vizitat partenerii desfășurând așa-numitele activități de job-shadowing, însemnând observarea activităților didactice din domeniul roboticii și al programării Web.  

Proiectul este mai mult decât actual, dat fiind avântul roboticii la nivel mondial, dar și național. Elevii pasionați de info și robotică din Iași, spre exemplu, se pot lăuda cu crearea robotului umanoid Maria, ce anunță să fie cât mai util posibil. Tocmai pentru a-i ajunge din urmă, laurienii au profitat de oportunitatea proiectului Erasmus+ pentru a diversifica oferta educațională a școlii prin opționalele de Robotică, respectiv Programare în Python pentru începători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți