spot_img
marți, aprilie 23, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

VIDEO. Artiști din Botoșani și din întreaga țară vor veni, joi, la Botoșani să cânte în memoria Marianei Honceru

Mai multe articole

Ion Paladi, Mioara Velicu, Laura Olteanu, Dan Doboș, Constantin Bahrin, Silvia Zagoreanu, Sorin Filip, Diana Sârbu, Andreea Chisăliță, Carmen Cornaci, Iustina Irimia, Petronela Axintioaiei și Dan Doboș sunt cei care, joi, 31 martie, vor urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18:00, în cadrul unui spectacol organizat in memoriam Mariana Honceru.

Asociația „Carmen Cornaci” este cea care a venit cu ideea organizării acestui eveniment, fiind ajutată de Iustina Irimia, Petronela Axintioaiei și Dan Doboș, managerul Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”.

La acest eveniment cultural pe scenă își vor face apariția și cei de la Grupul Folcloric „Vatra”, înființat de cea ce a fost Mariana Honceru.

„Mariana Honceru este o persoană pe care noi am prețuit-o foarte mult și care a contat la devenirea noastră ca artiști, noi ne-am gândit să organizăm acest eveniment chiar la un an de când ea nu mai este printre noi. Ne-am gândit, de altfel, să aducem, atât cât ne permite timpul, oameni care au colaborat cu dumneaei și care i-au fost dragi. Vom încerca să oferim publicului botoșănean un spectacol pe care doamna Honceru îl merită”, a declarat Iustina Irimia Cenușă, în cadrul unei conferințe de presă.

Mariana Honceru a fost decorată cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani, în anul 2019, iar când Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” a împlinit 50 de ani de activitate artistică i s-a înmânat o diplomă de excelență.

„Eu sunt onorat și mă bucur să fac parte din acest proiect. Sperăm să fie un spectacol, care atunci când se va deschide cortina să răsune aplauzele și când se va închide, de asemenea, să răsune aplauzele spectatorilor”, a spus Dan Doboș.

„Când am venit eu aici la Casa de Cultură a Sindicatelor a înființat Mărgineanca și Grupul Vocal Steluța, din care am făcut si eu parte. Ulterior a înființat și acest festival-concurs, dedicat teatrului, adică tinerilor, numit Lyceum. La fel, când a ieșit la pensie nu a putut să stea locului și și-a continuat activitatea cu Clubul Pensionarilor „Vatra”. Vor fi momente emoționante, acompaniate de materiale video pregătite de noi, care să ne amintească de Mariana Honceru, vor fi prezenți toți cei din familie”, a mai spus Iustina.

„Pentru că nu am putut să îi invităm pe toți artiștii, din cauza timpului limitat, pe ceilalți îi vom invita în anii următori, deoarece vrem ca fiecare artist în parte să își arate respectul și dragul față de Mariana Honceru. Sperăm în anii următori să venim cu altă distribuție și să aducem vești despre o a doua, a treia ediție și așa mai departe. Eu una consider că o să fie un succes real”, a declarat Carmen Cornaci.

Mai mult decât atât, managerul Dan Doboș a spus că „mai mulți artiști care s-au perindat pe la Orchestră ar merita un festival de acest gen. Sunt foarte multe de făcut în Botoșani și doar prin cultură și artă vom putea scoate orașul din această zonă izolată. Mulți nu știu că cele mai multe valori s-au născut aici.”

FOTO-REPORTER.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți