spot_img
joi, decembrie 1, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Sute de botoșăneni s-au angajat în primele două luni din an

Mai multe articole

584 de cetățeni aflați în căutarea unui loc de muncă s-au angajat în lunile ianuarie și februarie ale anului 2022, iar 128 dintre aceștia sunt femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 245 au peste 45 de ani, 80 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 39 au între 30 și 35 de ani, iar 220 sunt tineri sub 30 de ani (din care 220 tineri NEETs).

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 278 provin din mediul urban, iar 306 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, adică un număr de 214 persoane (36,64%), urmate de cele cu învățământ gimnazial, fiind în număr de 179 persoane (30,65%). Numărul celor cu învățământ profesional este de 108 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 48 persoane.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, 206 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel în perioada ianuarie – februarie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.140 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți