spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Numărul infracțiunilor comise în școli este în creștere. Printre victimele acestor fapte se numără și un cadru didactic

Mai multe articole

În semestrul I al anului școlar 2021 – 2022 au fost comise un număr de 35 de infracțiuni, în comparație cu semestrul I al anului școlar 2020 – 2021, când au fost înregistrate doar 10 fapte de natură penală. Se înregistrează, în acest sens, o creștere a infracțiunilor cu 25 de fapte, potrivit unui raport întocmit de către reprezentanții Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani spune că prezența fizică a elevilor la orele de curs în semestrul I al acestui an școlar a fost mai ridicată în comparație cu perioada semestrului I din anul școlar anterior.

După tipul unității de învățământ, în județul Botoșani își desfășoară activitatea un număr de 37 licee, 271 școli gimnaziale și 166 grădinițe, 466 unități de învățământ de stat și respectiv, 8 unități de învățământ private.

Cele mai multe fapte de natură penală au fost comise în incinta unităților de învățământ, iar 8 în zona adiacentă acestora. În funcție de tipul faptei de natură penală, a fost identificată o pondere ridicată a infracțiunilor contra integrității corporale sau a sănătății.

De asemenea, au fost raportate un număr de 25 de fapte de „lovirea sau alte violențe”, o faptă de amenințare, una din categoria „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Ponderea ridicată a victimelor este reprezentată de categoria elevilor, înregistrându-se, de asemenea, și o victimă în rândul cadrelor didactice.

În acest sens, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat, de la debutul anului școlar, activități de informare, de creștere a gradului de siguranță în incinta și zona adiacentă unităților școlare, în cadrul școlilor din județul Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți