spot_img
joi, decembrie 1, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Se joacă „Miorița”, sâmbătă, la Teatrul „Vasilache”

Mai multe articole

Botoșănenii care iubesc teatrul și folclorul sunt invitați, sâmbătă, de la ora 18:00, să vizioneze spectacolul „Miorița”, după Vasile Alecsandri.

Regia artistică și scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu, iar coregrafia a fost realizată de Victoria Bucun.

Distribuția este alcătuită din actorii Anamaria Chelaru, Adelina Cojocariu, Renata Voloșcu, Ana-Maria Apetrei, Oana-Marilena Asofiei, Alin-Florin Gheorghiu, Cosmin Tanasă, Andrei Iurescu, Andrei Bordeianu și Pavel Petrași.

«„Miorița” balada populară sau „cântec bătrânesc”. „Miorița” mitul fuziunii omului cu natura, capodoperă a neamului românesc. O balada care prin metaforele ei reprezintă țara românească. Textul e simplu: trei ciobani ca trei frați, în tara lor, cu avuțiile lor se întorc acasă de pe munte. Doi dintre ei se sfătuiesc să-l omoare pe al treilea pentru a-și însuși averile acestuia. Al treilea accepta cu seninătate moartea pentru ca vede în ea o contopire cu natura. Subiectul este de actualitate și acum în noastră. Țara noastră frumoasa și bogată cu tradiții și obiceiuri, cu povești, dansuri, strigături și voie bună, cu oameni frumoși care din prostie, invidie, gelozie, că așa-i firea păcătoasă a omului, când ți-e lumea mai dragă strici tot voit sau nevoit. Ne revoltăm ne clasificăm, ne despărțim în grupuri, grupulețe și ne omoram între noi cu vorba, cu gândul, cu fapta… Finalul e trist. Așa a fost și așa este. Noi avem de învățat din aceasta piesă cum alegem să fim de azi în colo. Eu am mai montat această piesă în două variante : copii mari, copii mici și de fiecare data au încântat iubitorii de teatru. Acum este rândul actorilor profesioniști. Sunt fericită că ideea acestei propuneri regizorale a ajuns până aici. De ce spun asta? Veniți la teatru sa vedeți.”, a declarat regizorul artistic, Silvia Răileanu.

Prețul unui bilet este de 15 lei pentru elevi și studenți, iar pentru adulți este de 20 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți