spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Metoda „loverboy” a făcut o nouă victimă în municipiul Iași!

Mai multe articole

Ieri, 14 martie, în urma activităților desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– S.T. Iași, a fost reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, bănuit de trafic de minori.

Din cercetări, a reieșit că, în luna octombrie 2021, bărbatul ar fi recrutat, prin inducere în eroare, folosind metoda „loverboy”, o minoră, în vârstă de 17 ani, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, acesta ar fi cazat persoana vătămată în diverse apartamente, închiriate în regim hotelier și ar fi transportat-o la diferite locații, din municipiul Iași, determinând-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți clienți, contra unor sume de bani, activitate desfășurată până în luna ianuarie 2022.

De asemenea, față de o altă persoană bănuită, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, reținându-se că, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, aceasta ar fi înlesnit exploatarea, de către bărbat, a persoanei vătămate minore, implicându-se în adăpostirea și primirea acesteia în apartamentele închiriate din municipiul Iași și în colectarea sumelor de bani dobândite din prostituție.

În cursul zilei de astăzi, 15 martie, va fi sesizat Tribunalul Iași, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, față de bărbat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți