spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Start etapă de autorecenzare

Mai multe articole

Astăzi, 14 martie 2022, începe etapa de autorecenzare din cadrul Recensământului populației și locuințelor 2021.
Instituția Prefectului Județul Botoșani vă pune la dispoziție toate informațiile necesare efectuării acestui proces.
Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor se desfăşoară în două etape.
Prima, cuprinsă între 14 martie şi 15 mai, presupune autorecenzarea cetăţenilor- români sau străini, dar cu reşedinţa obişnuită în România, precum şi autorecenzarea asistată, proces prin care românii care nu deţin dispozitive de tip computer, tabletă sau smartphone sau nu deţin cunoştinţele necesare, pot fi sprijiniţi să se autorecenzeze de un recenzor aflat într-un punct fix.
Persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului: ora “0” din data de 1 Decembrie 2021.
Autorecenzarea se realizează parcurgând următorii pași:

Completarea formularului de pre-înregistrare de pe site-ul www.recensamantromania.ro;

Completarea chestionarelor aferente fiecărei persoane din gospodărie și transmiterea acestora. Persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa de email indicată, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ precum şi unul pentru locuinţa ce reprezintă reşedinţa obişnuită; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” iar chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora 00:00 din ziua de 1 decembrie 2021. La recensământ se înregistrează copiii născuţi anterior acestei date, dar şi persoanele care au decedat după 1 decembrie 2021.

Verificarea autorecenzării de către fiecare persoană în parte (accesând „VERIFICAREA AUTO-RECENZĂRII” de pe site-ul www.recensamantromania.ro)

Informații suplimentare legate de autorecenzare pot fi obținute accesând următorul link:

https://www.recensamantromania.ro/…/cum-sa-te…

În judeţul Botoşani vor funcţiona 160 de posturi ARA- cele mai multe instalate în incinta primăriilor sau a căminelor culturale.

În municipiul Botoşani, cele 14 posturi ARA sunt amplasate în zone intens circulate- A.P.I.A./ Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Botoșani, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (Uvertura Mall), Direcția de Dezvoltare Locală, Patrimoniu, Strategii (Casa Cărţii), A.J.P.I.S.(Direcţia Muncii), Direcţia de Asistenţă Socială (lângă Biserica Uspenia), Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor, Direcţia Taxe şi Impozite Locale, Piaţa Centrală şi Piaţa Viilor, Botoșani Shopping Center (Hypermarketul Carrefour), Magazinul Brico Dépôt dar şi la Primăria Municipiului Botoşani.

În municipiul Dorohoi, recenzorii ARA vor putea asista persoanele care doresc să se autorecenzeze la Direcţia de Asistenţă Socială, Directia Impozite și Taxe Locale precum şi la sediul Primăriei.

Lista cu Punctele de lucru pentru Autorecenzarea Asistată este disponibilă aici:

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/25/2022/03/puncte-de-lucru-ARA_Botosani.xlsx

De asemenea, Punctele de lucru pentru Autorecenzarea Asistată sunt disponibile și accesând următorul link:

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=47.8348225689931%2C26.634757029959903&z=10&mid=1VKOhzrMxUrzHehNTUnotyzyGboCKt5w_

Etapa a doua, 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor prin interviuri față-în-față (de la populația care nu s-a autorecenzat în etapa anterioară).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți