spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Francesco Magaldi a adus primul tir cu ajutoare din ITALIA pentru refugiații din Ucraina. FOTO/VIDEO

Mai multe articole

In aceste momente greu încercate pentru vecinii noștri sentimentele rasiste nu își au loc in inimile mărețe.

O inima măreață este și Francesco Magaldi, CEO Facefood România, care nu a avut liniște până când nu s-a organizat ca la carte pentru a putea ajuta refugiații aflați in cea mai dificilă situație din viața lor.

“Eu personal, in momentul in care a început războiul și am văzut că poporul ucrainean a început să părăsească Ucraina și să vină spre România, m-am oprit in birou și m-am întrebat ce pot face ca să ajut.”, a susținut Francesco M.

Imediat acesta a pus mâna pe telefon, și a sunat in Italia la președintele unei asociații din satul sau natal, Pro Loco Corleto Perticara. In urma discuției cu Anthony Gallo, președintele asociației, acestia au decisă să strângă alimente și toate cele necesare pentru oamenii care trec granița.
Al doilea lucru pe care l-a făcut acesta, a fost să informeze publicul că își pune la dispoziție cafeneaua pe care o deține in Botoșani, pentru a oferi o masă caldă celor din Ucraina.

După discuția cu Anthony, acesta și-a rezervat biletul de avion către Italia. Imediat după asta, a discutat cu Giovanni Baldantoni, care împreună cu soția sa Enza Barbaro, dețin Palazzo Italia la București. Fiind membru a Asociației Bucătarilor Italieni din România a avut parte și de ajutorul lor pentru că și ei vin din aceeași regiune din Italia, iar in felul acesta au făcut echipa. Asociația sus menționată deține și un ONG, GSE care se numește Gruppo Solidarietà Emergenza Sociale. Aceștia au început imediat toate demersurile legale și birocratice pentru a da drumul la treaba.

Francesco Magaldi a fost personal in Italia in regiunea unde a făcut imposibilul să fie posibil. Totul a fost supravegheat si organizat de către acesta, până in cele mai mici detalii.
El este din Corleto Perticara Italia și a făcut totul împreuna cu Asociația Locală Pro Loco Corletana, asociație din care face parte și el. Acesta le a solicitat ajutorul in ceea ce privește situația războiului, iar ei nu au ezitat să se implice. Au reușit să strângă alimente, medicamente, haine și nu numai, pentru oamenii care fug de ghearele morții.

Toți cei din satul lui natal au contribuit la strângerea pachetelor dar și cetățenii din satele apropiate. Toți au pus mână de la mână pentru a aduce un zâmbet pe chipurile șlefuire de mii de lacrimi.

Francesco M. a bătut tot drumul pana in Italia pentru a le arătat filmulețe și poze oamenilor de acolo cu scopul de a vedea ca totul este real și că nevoia de ajutor este una foarte mare.

“ Când am ajuns nu mi-a venit să cred că o localitate atât de mica a putut să se organizeze atât de repede și eficient. Am fost cuprins de emoții, bucurie și recunoștință pentru că am reușit să unesc mii de persoane din Italia până in România, și asta fără bani, fără sprijin politic, doar cu încrederea in Dumnezeu și cu dorința de a ajuta oameni in dificultate”, a susținut Francesco.

Acesta se simte norocos că primește sprijinul de la GSE, și de la diverse asociații din Corleto și din satele din împrejurimi, doamnei Lucia Guarini, care face parte din Asociația Anteas din orașul Potenza care și dânsa a contribuit enorm la realizarea acestui proiect. De la toți prieteni lui pe care nu ii văzuse de mult, de la străini, de la rude, de la tatăl și mama lui care s-au implicat și ei enorm.

Visul lui pare să prindă contur. Întodeauna și-a dorit să unească Corleto Perticara cu Botoșani, Moldova cu Basilicata, Italia cu România, a fost mereu un vis de al său care se realizează prin iubire și uniune.

In prezent acesta este responsabilul grupului GSE pentru toată zona Moldova iar împreună cu Giovanni care se ocupă în București și Pietro Benedetto, care este vice președintele asociației și responsabil pentru zona Târgu Mureș, sunt tot mai implicați în tot ceea ce privește ajutorul pentru refugiați. De la trasport spre România sau Italia, la cazare în Italia sau România, dar și pentru a aduce alimente din Italia în România. Mai mult de atât, aceștia vor găti împreună în centrele de refugiați sau la vamă.

Oameni simpli care din nou sunt un exemplu pentru oamenii de la conducere, au organizat totul pentru a ajuta semenii greu încercați. Oameni care fac o echipa grozava și realizează lucruri mărețe.

Chiar de 8 martie primul tir cu ajutoare a sosit in Botoșani, acesta a fost descărcat și cu ajutorul Asociației Grup Civic Botoșani v-a fi distribuit persoanelor nevoiașe.

Aceștia le sunt recunoscători și celor de la Grupul de Distribuție ETA, pentru că i-au ajutat cu descărcarea tirurilor.

FOTO-REPORTER.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți