spot_img
joi, decembrie 1, 2022

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Comitetul Rus Antirăzboi condus de oligarhul rus Mihail Khodorkovsky face un apel către armata rusă

Mai multe articole

Apel al Comitetului Antirăzboi.

„Ne adresăm militarilor ruși care sunt în acest moment în război în Ucraina, și militarilor care servesc în unități nucleare strategice aduși în regimul lui Putin de datorie militară specială.Facem apel către voi să puneți capăt războiului fratern și să preveniți un război mondial și nuclear.

Poate că nu toată lumea din Rusia a înțeles încă ce se întâmplă. Dar voi, cei care sunteți în război în Ucraina, vedeți cu ochii voștri. Vedeți că au atacat o țară străină. Vedeți că sunteți obligați să omorâți și ruși și ucraineni pentru gloria unui om care stă într-un buncăr.

Nu excludem ca mâine să vi se ordone să folosiți arme nucleare tactice în orașele ucrainene.

Nu respecta ordinul penal.

Putin duce un război nu pentru Rusia, el o conduce pentru el. De dragul palatelor sale. De dragul sinelui său sensibil. De dragul puterii sale absolute. De dragul ideilor sale despre realitate, care sunt destul de departe de această realitate. Vedeți cu ochii voștri că tot ce v-a spus propaganda lui Putin a fost o minciună monstruoasă. Vedeți că luptați nu împotriva „naziștilor” și „Banders”, ci împotriva poporului.

Pentru Ucraina, acesta este un război național.

Nu numai cei care vorbesc limba ucraineana se vor lupta cu voi, dar si cei care vorbesc rusa. Rușii care trăiesc în Ucraina se vor lupta cu tine. Putin a pierdut deja acest război. Lucrurile nu au mers conform planului său. Poporul ucrainean este unit ca niciodată înainte. Lumea este unită în sprijinul Ucrainei și în condamnarea absolută a lui Putin. Acum începe bombardarea orașelor ucrainene. Încă puțin – și lansează arme nucleare. Dacă acest război nu este oprit, cuvântul „rus” va fi acoperit de dizgrație, iar ura ireversibilă dintre ucraineni și ruși va continua pentru mai mult de o generație. După „grade” vom începe încălzirea reciprocă.

Cine nu se teme, ieșiți în stradă. Cei care se tem, rezistă cu cuvântul. Dacă Putin nu va fi oprit, nu numai Ucraina, ci și Rusia va muri.

Nu te supune ordinelor penale.

Nu ucide ucraineni. Nu distrugeți viitorul Rusiei. Nu distruge planeta Pământ. ”

a declarat Mihail Khodorkovsky pe pagina sa de facebook.

Mihail Khodorkovsky este un antreprenor, fost șef al companiei petroliere Yukos. După ce a ispășit o pedeapsă de 10 ani de închisoare locuiește în străinătate și este un critic înverșunat al președintelui rus. O serie de organizații asociate cu el au fost clasificate drept nedorite în Rusia.

Membrii comisiei:

Mihail Khodorkovsky, persoană publică
Harry Kasparov, politician, al 13-lea campion mondial la șah
Serghei Aleksașenko, economist
Serghei Guriev, economist
Yuri Pivovarov, istoric, academician al RAN
Evgheni Kiselev, jurnalist
Vladimir Kara-Murza, politician, istoric
Dmitry Gudkov, politician
Boris Zimin, antreprenor
Evgeny Chichvarkin, antreprenor
Viktor Shenderovici, scriitor
Julia Latynina, scriitoare, jurnalistă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți