spot_img
miercuri, decembrie 6, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ucraina dorește să fie primită în Uniunea Europeană (UE), în contextul invaziei ruse.

Mai multe articole

„Acesta este un moment crucial pentru a finaliza discuţiile de lungă durată odată pentru totdeauna şi a decide asupra acordării Ucrainei a statutului de membru al UE”, a scris Zelenski sâmbătă pe Twitter.
Preşedintele ucrainean a mai spus că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre „asistenţă suplimentară eficientă” pentru Ucraina, precum şi despre „lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”.
Ucraina nu este oficial candidată la aderare în UE. În trecut, existau temeri că un asemenea pas ar putea afecta relaţiile UE-Rusia.

In anul 2014 revoluția provocată de manifestaţiile care au durat timp de aproape trei luni în centrul Kievului împotriva suspendării pregătirilor pentru semnarea Acordului de Asociere dintre UE şi Ucraina. Aceasta a dus în final la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.
În 2014, Rusia a anexat Peninsula Crimeea şi războiul a izbucnit în estul Ucrainei.

Astăzi luam parte la cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial. Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți