spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ce înseamnă mai exact sistemul SWIFT? Cum ar fi afectată Rusia la o eventuală decuplare

Mai multe articole

S-au luat deja primele hotărâri asupra sancțiunilor împotriva Rusiei. Acestea nu vor avea efectul așteptat, spune președintele Senatului. Trebuie tăiate surse de finanțare din energie, petrol sau gaze, dar și decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT.

Florin Cîțu: „Se pare că strategia pe care a adoptat-o Comisia împreună cu Statele Unite este una în mai mulți pași. Eu cred că aceste sancțiuni nu vor avea efectul așteptat de noi toți, atât timp cât sunt sancțiuni care să taie finanțări.”

Florin Cîțu susține ca decuplarea Rusiei de la sistemul Swift ar fi un pas foarte important.

„Eu credeam că deja s-a luat acea măsură aseară, am văzut că lumea nu este încă pregătită. Era o măsură bună, era o măsură importantă, ar fi ajutat foarte mult. Cu cât întârziem astfel de măsuri cu atât cresc veniturile Rusiei și poate să finanțeze mai departe orice astfel de acțiune.”, afirmă acesta.

Dar totuși ce înseamnă mai exact sistemul SWIFT?

SWIFT, adică „Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale” este un sistem de mesagerie securizat. Acesta facilitează plățile transfrontaliere rapide. Cu alte cuvinte, ajută fluxul comerțului internațional să funcționeze fără probleme. Băncile care se conectează la acest sistem și stabilesc relații cu alte bănci pot folosi mesajele SWIFT pentru a efectua plăți. O decuplarea de la acest sistem ar îngreuna cu mult modalitatea de a plăti, fie că e vorba de importuri sau exporturi. Astfel, companiile din Rusia vor fi puternic afectate.

Din cauza faptului că mai multe țări europene sunt împotriva decuplării Rusiei de la acest sistem și doar 3 state sunt pro, aceștia încă se pot folosi de serviciile Swift.

An de an, trilioane de dolari sunt transferate folosind sistemul SWIFT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți