spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

La Laurian fascinația pentru stările de intoxicare, combătută cu simulatoare

Mai multe articole

Simulatoarele stărilor de intoxicare cu droguri și alcool reprezintă ultima descoperire în materie de combatere a comportamentelor manifestate în cadrul dependențelor. Acestea reprezintă, mai nou, metoda cea mai atractivă și eficientă de combatere a adicției de substanțe psiho-active și alcool, așa cum este prezentată de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Botoșani. Vlad Axinciuc, coordonatorul centrului a fost zilele trecute invitat de elevi ai gimnaziului de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” și le-a dat micuților din clasa a VI-a, sub supravegherea dirigintei Geta Corduneanu, posibilitatea de a vedea cu ochii lor, la propriu, cum se vede lumea când ești intoxicat. Micii laurieni au constatat că nu pot suporta efectele de dezechilibru și de realitate distorsionată pe care le presupune folosirea ochelarilor – simulatori. Acțiunea de educare, informare și prevenire a consumului de tutun, droguri și alcool face parte dintr-o serie de evenimente pentru care colegiul național colaborează cu instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, Anca Silion Aramă, comisar în cadrul compartimentului analiză și prevenire a criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean fiind un alt specialist des invitat în Laurian.
Așa cum și specialiștii menționează de fiecare dată când au ocazia, aceste acțiuni sunt binevenite și necesare în contextul în care, înainte de declanșarea pandemiei, Botoșaniul era considerată o zonă de risc mediu, ajuns aici cu 11 ani în urmă, când a urcat din zona de risc mic. Din analiza cazurilor de urgențe medicale ca urmare a consumului de droguri se observă că, din cele 8 regiuni de dezvoltare economică, în 6 se înregistrează creșteri ale numărului de urgenţe medicale datorate consumului de droguri ilicite, iar zona de Nord-Est este printre acestea. În anul 2019, la nivelul acestei regiuni, rata infracţionalităţii la regimul drogurilor era de 2,12 infracţiuni la 100.000 locuitori, fiind condamnate 70 de persoane, cu 5,71% mai multe faţă de anul 2018.
Vlad Axinciuc a explicat laurienilor că pot găsi materiale informative pe paginile de socializare ale centrului și Agenției Naționale Antidrog, realizări media ce surprind declarațiile celor ce au trecut prin experiențele traumatizante ale dependenței de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți