spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

ACTIVITATEA POLIȚIEI MUNICIPIULUI PAȘCANI ÎN ANUL 2021

Mai multe articole

În urma analizării situațiilor statistice pe anul 2021, referitoare la activitatea Poliției Municipiului Pașcani și Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, s-au conturat următoarele aspecte:

Din punct de vedere al resurselor umane, la nivelul Poliției Municipiului Pașcani își desfășoară activitatea 60 de angajați, iar la nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, în componența căreia sunt 19 posturi de poliție, își desfășoară activitatea 51 de polițiști.

Prin structura de pregătire profesională au fost organizate, cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani și Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, ședințe de tragere cu armamentul din dotare, precum și pregătire fizică și au fost organizate ședințe în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu în regim de circulație prioritar.

Pe linie de asigurare logistică, în anul 2021, au fost achiziționate și distribuite bunuri pentru eficientizarea activității polițiștilor, precum pulverizatoare de mână cu substanță iritant lacrimogenă, maiouri antiglonț și antiînjunghiere, bastoane telescopice cu toc, sisteme audio-video portabile etc..

Referitor la activitatea de relaţii cu publicul, au fost eliberate 12.244 de caziere judiciare. De asemenea, la nivelul Poliției Municipiului Pașcani au fost soluționate 963 de petiții, iar la nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani și posturilor arondate au fost soluționate 407 petiții.

În cadrul programelor de prevenire a criminalității, polițiștii au desfășurat activități pentru prevenirea infracțiunilor contra persoanei, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, a infracțiunilor contra patrimoniului, a violenței domestice și agresiunilor de natură sexuală, beneficiari fiind cetățenii din municipiul Pașcani și din comunele arondate.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, poliţiştii Poliției Municipiului Pașcani au planificat și executat anul trecut, 854 de acţiuni de amploare și au desfășurate 15.959 de controale directe. Poliţiştii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au planificat și executat anul trecut, 95 de acţiuni de amploare și au desfășurate 8.750 de controale directe.

În urma acțiunilor și controalelor efectuate în anul 2021, poliţiştii Poliției Municipiului Pașcani au aplicat 15.005 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9.950 conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2.351 conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, 47 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, iar restul conform altor acte normative. Totodată, la nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au aplicat 6.918 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.959 conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 4.110 conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, 7 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, iar restul conform altor acte normative.

În anul 2021, polițiștii Poliției Municipiului Pașcani au intervenit la 1.631 de apeluri efectuate prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112, iar polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au intervenit la 3.907 apeluri efectuate prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112.

În cursul anului 2021, la nivelul Poliției Municipiului Pașcani au fost sesizate 1.203 fapte de natură penală. În ceea ce priveşte dinamica infracţiunilor sesizate, se constată că numărul acestora a crescut cu 89 de infracțiuni față de anul 2020. Infracțiunile contra persoanei au înregistrat o creștere cu 68 fapte față de anul 2020, iar cele de furt au înregistrat o scădere cu 9 fapte față de anul trecut. La nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au fost sesizate 1.726 de fapte de natură penală. În ceea ce priveşte dinamica infracţiunilor sesizate, se constată că numărul acestora a scăzut cu 196 de infracțiuni față de anul 2020. Infracțiunile contra persoanei au înregistrat o scădere cu 66 fapte față de anul 2020, iar cele de furt au înregistrat o scădere cu 42 fapte față de anul trecut.

În ceea ce privește faptele de violență în familie, în anul 2021 au fost înregistrate 428 de fapte, majoritatea fiind comise în mediul rural. Ponderea este deţinută de lovire sau alte violențe (296), infracțiuni prev. de legea pentru prevenirea și combaterea violenței în familie – Legea nr. 217/2003 (40), amenințarea (35). Polițiștii au intervenit la cazuri de violență domestică și au emis 18 ordine de protecție provizorii, față de tot atâția agresori, pentru protecția victimelor.

Pe linie rutieră, în anul 2021, polițiștii au constatat 184 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, reprezentând o creștere cu 19 fapte față de anul 2020. Totodată, poliţiştii au constatat 11.909 de contravenții, au reţinut în vederea suspendării 1.244 de permise de conducere şi au retras 182 de certificate de înmatriculare și 50 de seturi de plăcuțe cu numere de înamtriculare. Pe raza municipiului Pașcani au avut loc 40 de accidente rutiere, dintre care 6 grave și 34 ușoare, iar pe raza comunelor arondate au avut loc 82 de accidente rutiere, dintre care 22 grave și 60 ușoare. S-a constatat faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost: abateri săvârșite de pietoni, viteza neadaptată la condițiile de drum și abateri săvârșite de bicicliști.

Au fost sesizate 19 infracțiuni, comise în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora. Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, au fost desfăşurate 44 de acțiuni de prevenire și informare.

În anul 2021, poliţiştii criminaliști au efectuat 510 cercetări la faţa locului, fiind ridicate 2.015 urme şi mijloace materiale de probă. Tot în această perioadă, prin folosirea sistemelor criminalistice de investigare tehnico-ştiinţifică, au fost identificate 10 persoane bănuite de săvârșirea unor infracţiuni, iar prin folosirea câinelui de urmă SAV la evenimente, au fost identificați autorii în 3 cazuri.

În cadrul dosarelor penale instrumentate de polițiștii Poliției Municipiului Pașcani, au fost cercetate 151 de persoane, iar în cadrul dosarelor penale instrumentate de polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, au fost cercetate 87 de persoane,

În ceea ce privește persoanele aflate sub supraveghere judiciară, în anul 2021 au fost înregistrate 24 de cazuri, la finalul anului fiind rămase 9 persoane, dintre care 8 sub control judiciar. De asemenea, au fost puse în aplicare 30 de mandate de executare a pedepsei închisorii și 4 mandate de arestare preventivă.

Principalele obiective ale Poliției Municipiului Pașcani și Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, pentru anul 2022 sunt:
pregătirea profesională a polițiștilor;
eficientizarea modului de utilizare a resurselor umane şi materiale în contextul pandemic;
reducerea numărului infracţiunilor judiciare sesizate, în special a celor contra persoanei;
reducerea numărului de accidente rutiere;
intensificarea activităţii investigativ-operative şi de cercetare penală pentru soluţionarea dosarelor penale, în special în ceea ce privește soluționarea dosarelor cu autor necunoscut și identificarea, monitorizarea şi aplanarea stărilor conflictuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți