spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Demersuri pentru construirea unui pod nou peste Siret, la Vârfu Câmpului.FOTO

Mai multe articole

Infrastructura este baza procesului de dezvoltare a județului, motiv pentru care Consiliul Județean Botoșani accelerează toate proiectele care vizează modernizarea sau reabilitarea ei.
Un obiectiv foarte important pentru județul Botoșani îl reprezintă vechiul pod de peste Siret care leagă comunele Vârfu Câmpului (Botoșani) și Zvoriștea (Suceava), situat la kilometru 22+859 de pe DN29A. La solicitarea CNAIR, Consiliul Județean Botoșani a emis certificatul de urbanism pentru construirea unui pod nou. „Infrastructura județului, indiferent dacă este de interes național, județean sau local, este vitală pentru dezvoltarea zonei și căutăm soluții pentru modernizarea ei. Vrem să recuperăm timpul pierdut și grăbim toate procedurile care țin de noi. Este și cazul podului de la Vârfu Câmpului, pentru care Consiliul Județean Botoșani a emis cu celeritate Certificatul de Urbanism. Podul, care asigură legătura dintre județele Botoșani și Suceava, trebuie să devină o prioritate în planul de investiții al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
În prezent, podul prezintă probleme de siguranță, traficul fiind restricționat pentru autoturismele cu o greutate mai mare de 7,5 tone pe osie. Podul, care are o lungime de 172 de metri și o lățime a părții carosabile de șase metri, a fost construit pe grinzi metalice în 1933 și nu a fost reabilitat sau modernizat. Expertiza tehnică realizată în cadrul acestui proiect indică oportunitatea și necesitatea construirii unui pod nou pe amplasamentul celui existent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți