spot_img
marți, aprilie 16, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Proteste pe străzile din Kiev împotriva amenințărilor rusești!

Mai multe articole

Câteva mii de ucraineni s-au adunat sâmbătă la Kiev pentru a-şi arăta unitatea, pe fondul temerilor legate de o invazie rusă, în timp ce liderul ucrainean le-a spus oamenilor să nu intre în panică şi a ripostat la ceea ce el a spus că este o abundenţă de previziuni sumbre despre război din media. 

Reuters precizează că tensiunea a crescut pe măsură ce Rusia a masat peste 100.000 de soldaţi în apropierea Ucrainei şi a efectuat exerciţii militare de amploare. Statele Unite au declarat vineri că o invazie ar putea începe în orice moment. Rusia neagă o invazie.

Ucrainenii au trecut în coloană prin centrul Kievului, scandând „Glorie Ucrainei” şi purtând steaguri ucrainene şi bannere pe care scria „Ucrainenii vor rezista” şi „Invadatorii trebuie să moară”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a participat la exerciţii de poliţie în regiunea Kherson din sudul ţării, a declarat că un atac rusesc ar putea avea loc în orice moment, dar a respins ceea ce a numit cantităţi excesive de informaţii despre un război major care se apropie.

"Cel mai bun prieten al duşmanilor noştri este panica în ţara noastră. Iar toate aceste informaţii nu fac decât să provoace panică şi nu ne pot ajuta", a spus el. "Nu pot fi de acord sau nu cu ceea ce nu s-a întâmplat încă. Până în prezent, nu există un război la scară largă în Ucraina".

Statele Unite şi numeroase guverne occidentale şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina, iar Washingtonul a declarat sâmbătă că a dispus plecarea majorităţii personalului ambasadei sale de la Kiev.

"Trebuie să fim pregătiţi în fiecare zi. Nu a început ieri. A început în 2014, aşa că, suntem pregătiţi şi de aceea suntem aici", a declarat Volodimir Zelenski, făcând referire la anexarea Crimeei de către Rusia şi la sprijinul acordat insurgenţei separatiste anti-Kiev în estul ţării.

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin vor avea sâmbătă o convorbire telefonică.

Conform www.zf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți