spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

,,Femeie asta din Dolina-Leorda îmi ține copilul sechestrat în Belgia!” Spune un tată cu lacrimi in ochi!!! MĂRTURII ȘOCANTE. FOTO/VIDEO

Mai multe articole

Un tată cu sufletul sfâșiat a protestat prin greva foamei în față ambasadei Belgiei la Bruxelles, pentru copilul său.

În aproape toate cazurile de divorț din România în care sunt implicați copii, aceștia rămân după despărțire cu mamele lor. Chiar dacă, pe hârtie, legea îi vede egali pe părinți, sentințele din sălile de judecată îi discriminează uneori pe tații care vor să aibă drepturi egale cu mamele în viața celor mici.

Așa se întâmplă și în privința unei familii destrămate din județul Botoșani. Doru Constantin Popa nu și-a mai putut vedea copilul de peste 9 luni deoarece fosta soție îl ține sechestrat alături de actualul bărbat într-un apartament din Bruxelles.

,,Solicit soluționarea ei cu celeritate maximă având în vedere că minorul […] este reținut în mod ilegal în Belgia de către mama sa […] și starea sa de sănătate este grav afectată”, afirmă tatăl în plângerea penală adresată fostei soții.

Minorul nu frecventează în mod constant grădinița și acest lucru la dovedit tatăl copilului cu acte eliberate de conducerea grădinițeim, iar zona unde locuiește nu reprezintă un mediu potrivit pentru creșterea și dezvoltarea sa, lucru ce-l îngrijorează pe părinte.

Doru și Petronela sunt unul dintre zecile de mii de cupluri care divorțează anual în România.
În anul 2017 aceștia au trăit o frumoasă poveste de iubire din care rezultat un băiețel pe nume Eric. Din păcate, la doar un an după, pe când copilul era încă sugar, aceștia au decis să divorțeze. După divorț tatăl susține că au păstrat o relație apropiată cu fosta soție, chiar devenind foarte intimi, la scurt timp petrecând perioade lungi împreună cu copilul la domiciliul acestuia. Din vara anului 2019 până în ianuarie 2020 cei doi ar fi locuit împreună și după spusele tatălui, după ce noul iubit nu i-ar mai fi oferit bani, ar fi urmat din nou o perioadă de conviețuire între aprilie 2020 – iunie 2020.
Ca într-o poveste ce nu-și găsea un sfârșit, în 2021 aceasta a vrut reluarea relației de concubinaj și în perioada 13 ianuarie- 1 martie cei 3 au petrecut o vacanță în Anglia până când Petronela a decis ca vrea să plece la noul său iubit, actual soț.

De atunci, zeci de hârtii: hotărâri judecătorești, cereri și plângeri penale.
Viața lui Doru s-a transformat într-un drum interminabil către avocat, toate acestea pentru a putea să-și revadă copilul.

Bărbatul a ajuns chiar la lucruri extreme!

Împreună cu tatăl său, pe datele de 31 ianuarie și 1 februarie a protestat prin greva foamei în fața ambasadei Belgiei la Bruxelles, astfel, trăgând încă un semnal de alarmă pentru ținerea abuzivă a minorului.


,,Femeia asta din Leorda își ține sechestrat copilul în Belgia. La grădiniță l-a dus de 5 ori luna trecută, nu-l scoate efectiv din apartament, vreau să-l văd că e bine, sănătos!” împărtășea acesta reporterului nostru.

Dorințele tatălui sunt simple. Acesta vrea ca fosta sa nevasta să respecte cele trei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Minorul să revină în România la domiciliul său din acte și să se respecte programul de vizită impus de lege, lucru ce femeia l-a refuzat când Doru a ajuns la ea în Belgia. Soarta unui copil e decisă, teoretic, pe baza acestor hârtii. Iar acum totul stă în mâinile autorităților belgiene.

,,M-am simțit mințit și înșelat! Singura mea dorință a mea e să-mi cresc frumos băiețelul și să-i ofer toate condițiile spre o dezvoltare armonioasă.” a încheiat Doru.

Arhiva personala Doru Constantin Popa

Din toată această poveste copilul suferă cel mai mult. Războiul părinților îl marchează pe viață, lăsând urme adânci în copilul de astăzi, dar și îi viitorul adult. Traumele divorțului pentru copii sunt destul de multe și pot face ravagii mari, sunt de părere psihologii. Dar atunci când trag de copil unii la alții, copilul este si mai afectat și confuz. De cele mai multe ori, instanța hotărăște să încredințeze mamei custodia minorului, dar există și cazuri în care prezentul și viitorul copilului se dovedește a fi mai bun lângă tată. Cum a fost și cazul lui Doru. Un tată devotat care își venerează copilul ce îi poartă numele. Tații sunt, fără îndoială, și ei PĂRINȚI, iar inima lor bate în același timp cu cea a îngerașului său. Copiii își iubesc tații, îi vor în viața lor și au nevoie de ei. Și iubirea de tată și implicit prezența lui este importantă pentru un copil, uneori chiar necesară, mai ales atunci când tatăl își iubeste copilul mai presus de orice, și îl pune mereu pe primul loc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți