spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI. VIDEO

Mai multe articole

La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a
Criminalităţii Iaşi, au desfăşurat activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “EuroEd”, din municipiul Iaşi.
În cadrul Campaniei naţionale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor “Atingeri nedorite”, elevilor le-au fost prezentate resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată.
Aceştia au aflat că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizaţiei https://www.116111.ro/.
Obiectivul principal al campaniei îl constituie creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.


Clipul campaniei – 

La data de 27 ianuarie a.c., în cadrul proiectului „Fii puternic, nu violent”, poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale Iaşi, au desfăşurat activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “Bogdan Petricescu Haşdeu”, din municipiul Iaşi.
În cadrul activităţilor, poliţiştii au prezentat cauzele apariţiei violenţei în rândul elevilor, formele de manifestare a agresivităţii şi modalităţile de prevenire a acestor fapte.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune şi răspunderea penală a minorilor.
Proiectul “Fii puternic, nu violent” se derulează în perioada noiembrie 2021 –august 2022, iar scopul este acela de a preveni faptele de violenţă în mediul şcolar preuniversitar.
Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţul Iaşi, iar prin activităţile propuse a se organiza, poliţiştii urmăresc reducerea fenomenului violenţei verbale şi fizice în rândul elevilor, precum şi creşterea gradului de informare a acestora cu privire la consecinţele legale pe care le poate avea manifestarea unui comportament agresiv de către minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți