spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Interviu cu Dana Rotariu. Singurul fotograf de New Born din Botoșani.GALERIE FOTO

Mai multe articole

Daniela Rotariu, o mamă pasionată de magia fotografiei, dar care a studiat economia la „Universitatea Alexandru Ioan Cuza”, a ajuns să facă din pasiune artă, pe lângă un job full time la bancă. Fotografiile sale sunt nominalizate la diverse concursuri naționale.

Bună, Dana!
Reporter : Mulțumim că ai acceptat să ne răspunzi la câteva întrebări! Acum.. este timpul perfect să ne povestești puțin despre tine. Cine este Dana?

Dana: Bună ! Eu îți mulțumesc pentru oportunitate!
Dana este mama a doi băieți gemeni și un om pasionat de fotografie, cea de nou născuți, în special.

Reporter : Urmărind activitatea ta, am aflat cu toții că ești mamă, economist și un fotograf de excepție. Cum reușești să le pui pe toate în echilibru?

Dana: Asa cum fac toate mămicile : cu atenție, răbdare, încurajare, iubire și mult ajutor din partea familiei.

Reporter : E greu să fii mamă?

Dana: Da, este greu să fii mamă la puterea a doua 😄Dincolo de faptul că fericirea este, practic, dublată, același lucru se întâmplă și în ceea ce privesc grijile.

Reporter : Majoritatea oamenilor se tem de schimbările majore în viață, tu însă, ai trecut de la activitatea economică în bancă la fotografie. Exista o persoană ce te-a motivat? Care e povestea din spatele ,,Dana Photo Story”?

Dana: Deocamdată pasiunea pentru fotografie completează activitatea în domeniul bancar. Băieții mei mă inspiră și mă motivează, îmi dau energie și mă fac fericită, ei au fost impulsul pentru a duce pasiunea puțin mai departe . Așa a apărut Dana PhotoStory.

Reporter : Tu cum defineşti fotografia şi ce crezi că o face specială printre arte?

Dana: Fotografia pentru mine este modalitatea prin care opresc timpul și scriu povești cu lumină , povestesc întâmplări, idei, gânduri…pot exprima trăiri , emoții , stări. Asta cred că o face așa specială printre arte. Fotografia, atunci când este practicată la nivel de artă, creează povești magice prin manipularea imaginii, emoționează și trezește sentimente adânci.

Reporter : Ce anume te-a atras spre fotografie şi, mai ales, spre familie/bebeluși?

Dana: Nu mi-a plăcut niciodată să fotografiez, asta până să apară copilașii mei. Fotografierea propriilor copii, foarte repede și pe neobservate, s-a transformat într-un hobby mai complex și treptat a prins contur. Pentru mine fotografiile de familie sunt foarte valoroase, ele păstrează amintirile și imortalizează clipe unice din viață noastră.

Reporter : Care e fotografia ta preferată? Din cele făcute de tine, bineînțeles. Care e povestea ei?

Dana: Nu pot să spun că am o anumită fotografie sau ședință foto preferată. Pentru mine fiecare ședință este unică și specială. Țin minte fiecare bebeluș și cu multă plăcere îi urmăresc cum cresc, prin rețelele de socializare. Mă uimesc de fiecare dată cât de repede cresc și cât de mult se schimbă.

Reporter : Tu cum procedezi ca să faci modelele să se simtă confortabil şi să fie naturale în timpul şedinţelor?

Dana: Nu am un secret anume . Întâmpin mereu pe cei care îmi trec pragul cu un zâmbet larg, povestim, glumim iar atmosfera se destinde .

Reporter : Ce planuri sau proiecte de viitor ai?

Dana: Vreau să mă perfecționez din ce în ce mai mult, vreau să lucrez cu cât mai mulți oameni și să îmi depașesc limitele. Bineînțeles că îmi doresc și un studiou confortabil pentru bebelușii mei, cu mult spațiu pentru recuzite noi. 😁 Proiectul începe ușor ,ușor să prindă contur.

Reporter : Ce părere ai despre trendul ascendent al Instagramului/Facebook în România și valul imens de fotografi amatori? Le poți lăsa un mesaj pe această cale.

Dana: Oricât de bun sau talentat ar fi un fotograf, munca lui nu va fi apreciată dacă nu se face cunoscut. Cred ca rețelele de socializare sunt cele mai bune variante pentru fotografii începători și nu numai. Da, ca sfat sa se promoveze intens, nu ca mine 😁 eu postez rar și atunci când o fac, o fac cu mari emoții .

Reporter : Cum vă pot găsi cititorii Foto-Reporter? Site web, blog, facebook etc.

Dana: Facebook : Dana PhotoStory
Și pagina personală : Daniela Rotariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți