spot_img
miercuri, februarie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Polițiștii sunt la datorie pentru ca trecerea dintre ani să se desfășoare in siguranță.

Mai multe articole

Peste 200 de polițiști ieşeni vor acționa, în medie, zilnic, în perioada Anului Nou, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Cei peste 200 de polițiști se vor afla în teren şi vor acționa cu peste 100 de autospeciale.

Dintre aceștia, cei mai mulţi sunt de la structurile de ordine publică şi rutieră, fiind prezenţi şi poliţişti de la celelalte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acțiuni speciale şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Recomandăm tuturor să respecte normele de conviețuire socială, să păstreze liniștea și ordinea publică, poliţiştii fiind pregătiţi să intervină la orice caz în care legea este încălcată.

Totodată, activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali, acționându-se pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, protejarea sănătății cetățenilor și pentru evitarea desfășurării de activități ce ar putea duce la creșterea numărului de infectări.

Poliţiştii de la rutieră vor acționa, pentru asigurarea fluenței traficului și prevenirea accidentelor.

Dacă alegeți să petreceți trecerea dintre ani în altă locație, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule!

Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în România! 

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. 

Este interzisă conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, astfel că recomadăm utilizarea mijloacelor de transport în comun și a vehiculelor în regim taxi.

Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!

Atunci când vă însoțesc copii, nu îi lăsați nesupravegheați și învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți