spot_img
miercuri, mai 8, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cum sunt afectate animalele de bubuiturile infernale din noaptea de Revelion

Mai multe articole

Petardele și artificiile utilizate de persoane neavizate sunt periculoase atât pentru oameni cât și pentru animale.
Pentru câini și pisici, perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă cea mai grea perioadă a anului, una extrem de stresantă, care le pune viața în pericol.
Comportamentul lor este total dat peste cap de zgomotele puternice și reacționează în cele mai neașteptate moduri.

,,Sunt mulți oameni care vin cu animale foarte panicate, cu anxietate, frică, de la zgomotul de petarde dar și de la colindătorii care vin cu tobe sau alte obiecte foarte zgomotoase.
Sunt animale care fac crize de epilepsie, rămân pur și simplu stană de piatră, defecă, urinează. Sunt altele care, de frică, zgârie ușile, încearcă să le rupă, devin agitate. Iar altele se ascund sub pat sau într-un colț ori alt loc pe care-l consideră protector pentru ele”, a spus doctorul veterinar Costin Gîțoi.

Câine total desfigurat după ce mai mulți oameni răi voitori i-au băgat o petardă în gură…

O întâmplare groaznică s-a petrecut în urmă cu doi ani, la Satu Mare. De revelion, mai mulți indivizi au băgat în gura unui câine maidanez o petardă. Aceasta a explodat şi animalul a fost grav rănit.
Un ONG pentru drepturile animalelor a făcut public cazul. Poliția a spus la acea vreme că ar fi fost vorba despre un grup de minori.
Tot în decembrie 2019, un alt câine, de această dată din Sibiu, a fost rănit grav după ce a vrut să mănânce o petardă aprinsă pe care o persoană necunoscută a aruncat-o în curtea stăpânilor.

Conform Legii nr. 126 din 27 decembrie 1995 privind regimul materiilor explozive, doar persoanele cu vârsta de peste 16 ani pot utiliza anumite articole pirotehnice, respectiv doar pe cele ce prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, adică cele care fac parte din categoria 1 și P1. Persoanele care nu respectă regulile se pot alege cu o amendă de care poate ajunge la 7.500 de lei.
Sancţiunile contravenţionale cu amendă pot fi aplicate şi persoanelor juridice, iar în cazul acestora, limitele minime şi maxime ale amenzilor se majorează cu 100%.
Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
a) orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
b) comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
c) comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți