spot_img
miercuri, decembrie 6, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Întâlnire între Prefectul Județului Botoșani și reprezentanții Sindicatului Polițiștilor EUROPOL.

Mai multe articole

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, s-a întâlnit astăzi, 15 decembrie 2021, cu reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni, EUROPOL.

Aceștia i-au prezentat domnului prefect principalele revendicări.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a asigurat că va întreprinde toate demersurile necesare privind transmiterea, în vederea soluționării, a tuturor revendicărilor către Guvernul României.

În urma discuțiilor, cu ministrul de interne Lucian Bode reprezentanții Sindicatului au transmis faptul că în cursul zilei de ieri a avut loc o discuție cu premierul, Nicolae Ciucă și ministrul finanțelor Adrian Câciu, pentru a identifica soluții în cazul protestelor polițiștilor.

Au fost simulate 2 variante de lucru:

Var. 1:  – Aplicarea integrală a legii salarizării prin acordarea celor 2 tranșe de 1/4;

            – Acordarea sporurilor la nivelul noului cuantum al salariului de funcție;

Var. 2: – Aplicarea parțială a legii salarizării, prin acordarea unei singure tranșe de 1/4:;

            – Menținerea plafonării sporurilor la nivelul anului 2018 (ex: sporul de antenă);

Și suplimentar, alte două drepturi care nu vizează Legea salarizării, dar care au rămas restante, însă despre care nu există o certitudine că vor fi cuprinse în bugetul de stat din 2022:

*Acordarea valorii financiare a normei de hrană la cuantumul actualizat cu indicele  inflației, de la 34 lei – 38 de lei.

*Creșterea cuantumului sporului de suprasolicitare neuropsihică (sporul de judiciar) la 25% de la 10%;

Varianta 2 este deja inclusă în proiectul de OUG cu privire la măsurile fiscal bugetare care va fi pusă în transparență decizională, cu mențiunea că varianta finală mai poate suferi modificări până vineri, când va avea loc ședința de Guvern. De asemenea, pe varianta 2, în textul de OUG se va include și un text ce vizează posibilitatea ca la rectificarea bugetară să se acorde și tranșa 2.

De asemenea, ca certitudine, ministrul Lucian Bode a precizat că pensionarii militari care au un cuantum al pensiei de 2500 lei (aproximativ 21.000 pensionari din totalul 97.000), vor beneficia alături de ceilalți pensionari din sistemul public de o indexare de 10% iar pentru toți cei care primesc pensii de peste 2500 lei, se va aplica indexarea cu indicele inflației, de 2,6%.

Poziția Sindicatului EUROPOL la acest moment este de a continua protestele anunțate conform calendarului, pentru că apreciem că respectarea Legii salarizării 153/2017 nu poate face obiectul unei „negocieri” în defavoarea oamenilor, mai ales în contextul în care celorlalte categorii de bugetari li s-a aplicat integral Legea salarizării începând cu 2018 sau chiar cu 2017, cum este cazul celor care ocupă funcții de demnitate publică (funcții politice).

Sindicatul EUROPOL va acționa în raport cu voința polițiștilor pe care îi reprezintă. Iar pentru o corectă analiză și apreciere a impactului acestei măsuri (varianta 2), precizăm că acordarea unei tranșe de 1/4 înseamnă ca medie aproximativ 300-350 lei, însă sistarea normei de echipare începând cu 1 aprilie 2022, care este în medie de aproximativ 270 lei lunar, va genera o creștere a veniturilor salariale de 30 lei – 80 lei. Din acest motiv, până vineri, la ședința de Guvern, ne vedem în stradă, la MAI pe 16 dec. între 10:00 – 14:00, vineri, la sediul PSD, PNL și UDMR, între 10:00 – 16:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți