spot_img
joi, aprilie 18, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Care este povestea lui Moș Nicolae, dar mai ales a nuielușei sale?

Mai multe articole

Te invităm să citești legenda lui Moș Nicolae.

Ziua de 6 decembrie este una dintre cele mai așteptate zile de către cei mici.

Toți copiii l-au așteaptat pe Moș Nicolae în noaptea de 5 spre 6 decembrie, iar pentru asta, ei și-au lustruit cu grijă ghetuțele și le-au așazat sub brad ori la ușa casei.

Ei știu că, dacă au fost cuminți, primesc cadouri, iar dacă nu au fost cei mai ascultători copilași, pot primi nuielușă.

Însă, care este povestea lui Moș Nicolae, dar mai ales a nuielușei sale?

Legenda care s-a răspândit în toată lumea este că, Moș Nicolae este o personificare populară a timpului îmbătrânit. Mai exact, Moșul a preluat numele pe care îl știm cu toții din calendarul creștin, dar și data de sărbătoare a Sfântului Nicolae, personaj real, episcop de Myra, apărător al credinței lui Iisus.
Sfântul Nicolae a trăit între secolele II-III d. Hr, iar data de 6 decembrie este data morții sale, în anul 352.
Rămas fără părinți, Nicolae, a dorit să folosească averea care i-a rămas pentru a-i ajuta pe oamenii săraci, dar și pentru a ridica o biserică. Însă, unul dintre episoadele care a atras cu adevărat atenția asupra Sfântului este un episod ce a fost relatat în scrierile religioase. Se spune că Sfântul Nicolae a salvat trei surori sărace, pe care tatăl lor se gândise să le împingă spre desfrâu, din cauza faptului că se luptau cu o sărăcie cruntă. Sfântul Nicolae, auzind de acest caz, le-a sărit în ajutor fetelor și le-a aruncat pungulițe de bani în camerele fetelor. Fetele s-au măritat la scurt timp după acest episod. Datorită acestui caracter anonim al gesturilor, oamenii au păstrat tradiția și au fost inspirați să ofere daruri cu ocazia Sfântului Nicolae. Tocmai din acest motiv, Sfântul Nicolae, Moș Nicolae de acum, este cunoscut drept un aducător de daruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți