spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Mesajul prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, de Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități.

Mai multe articole

”Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este organizată anual la data de 3 decembrie, începând din anul 1992, de către Organizația Națiunilor Unite pentru a sprijini persoanele cu dizabilități, pentru a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate. 

Este o zi distinctă, nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci pentru întreaga societate. Și reprezintă un bun prilej de conștientizare și o bună ocazie pentru a milita pentru drepturi egale pentru toți membrii societății. Este responsabilitatea noastră să asigurăm șanse egale tuturor.

Vă asigur de tot sprijinul meu și vă felicit pentru eforturile depuse pentru a promova incluziunea socială.”

Informații suplimentare:

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi („International Day of People with Disability”) este marcată, anual, la 3 decembrie cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate, potrivit site-ului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), www.un.org.

Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU, în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în prezent, peste un miliard de oameni, adică 15% din populația lumii trăiesc cu anumite forme de dizabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți