spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Mâncare raționalizată în pandemie! O adevărată strategie de marketing pentru a vinde mai mult.

Mai multe articole

Marile lanțuri de supermarketuri au decis să vândă cu porția anumite alimente de bază.

Se întâmplă acest lucru în mai multe magazine din țară, unde clienții pot cumpăra de la 6 până la 20 de kilograme din aceste produse.

De exemplu, în magazinele Kaufland, la raioanele cu alimente sunt afişate următoarele mesaje:

   “ Vânzarea acestui produs este limitată la maximum 2 baxuri, pe client! Mulțumim pentru înțelegere!” și  „Vânzarea produselor din categoriile făină/mălai/conserve legume/paste/săpun este limitată la maximum două baxuri, pe bonul fiscal”.

 Unul dintre angajații magazinului a oferit următoarea explicație : ”E pandemie și oamenii trebuie să aibă ce mânca, de asta trebuie să se cumpere mai puține cantități. Mai vin și patronii de la magazinele din cartier care cumpără cantități mari și e o problemă asta, că ei vând la prețuri mari. De aceea s-a limitat cantitatea”.

Dar românul cum e inventiv, a găsit imediat soluția. Astfel, mai multe cupluri sau membri ai familiei  mergeau împreuna la cumpărături, prefăcându-se că nu se cunosc, în felul acesta având posibilitatea să cumpere pe bonuri separat produsele raționalizate.

Și în magazinele Profi stau afişate mesaje asemănătoare:

”Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”.

Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a spus că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece nu urmează o criză alimentară și că nu ar trebui să cumpere haotic. Este și o strategie de marketing pentru multe magazine.

    ”Este foarte adevărat că ce e pe rețelele de socializare, ce se întâmplă în Anglia, conduce la cumpărături haotice. Nu mi se pare firesc ca unele magazine să ia măsuri pe cont propriu, cum sunt acele restricționări privind achiziția de produse alimentare. Instituțiile statului ar trebui să intervină.

Nu e normal ca oamenii să facă asta, să se panicheze și să cumpere haotic. Faptul că se cumpără atât de mult, ca o soluție de moment, duce la o risipă alimentară. Produsele vor expira și vor fi aruncate. Nu cred că România va ajunge în situația în care să rămână fără alimente, pentru că noi avem resurse.

Dacă organizăm toți micii producători din țară, nu avem probleme privind resursele alimentare. Va fi o perioadă grea pentru că va crește prețul la alimente pe fondul pandemiei, secetei de anul trecut, scumpirilor la gaze și electricitate. Există riscul să se închidă o parte din afacerile mici, să scadă activitatea afacerilor mari pe fondul consumului scăzut”, a spus Dragoș Frumosu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți