spot_img
joi, februarie 22, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

LANSAREA PROIECTULUI „DESCHIDE-ŢI MINTEA, NU FI ÎNCHIS”

Mai multe articole

Miercuri, 17 noiembrie a.c., a avut loc lansarea online a celei de-a treia ediţii a proiectului „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”, derulat de poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, în parteneriat cu Penitenciarul Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. 

Proiectul se axează pe organizarea de întâlniri online între elevi şi persoane tinere aflate în stare privativă de libertate.

Aceste activităţi au scopul de a informa elevii asupra aspectelor legale ce ţin de infracţionalitate şi de a-i ajuta pe aceştia să conştientizeze consecinţele pe care le implică nerespectarea legii, în sensul descurajării comportamentului infracţional.

Beneficiarii activităţilor de ieri au fost elevii Liceului Teoretic „Miron Costin”, din municipiul Iaşi, iar în cadrul activităţilor, două persoane aflate în stare privativă de libertate, condamnate pentru săvârşirea de fapte penale, au participat online, de la sediul Penitenciarului Iaşi şi le-au prezentat elevilor cauzele şi efectele deciziilor care au dus la executarea unei sentinţe în penitenciar. 

Accentul a fost pus pe importanţa majoră a relaţiei dintre copii, părinţi şi cadre didactice, elevii fiind încurajaţi să apeleze la sfatul părinţilor sau al cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți