spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Fumatul, de la hobby la industrie.

Mai multe articole

Primul fumător din istorie a fost arestat pentru că lumea nu înțelegea de ce scoate fum pe gură și pe nas.

Se știe că de mult timp oamenii au ales fumatul ca și modalitate de relaxare sau de calmare. Acest “hobby” se mai practică și ca parte a unor ritualuri religioase sau nereligioase, pentru a conduce la înălțarea spiritului. Europa a descoperit tutunul abia când Cristofor Columb îl aduce în Spania. Treptat tutunul începe să se răspândească în întreaga Europă, începe să fie consumat în catități din ce în ce mai mari.


Se zice că primul fumător din istorie a fost Rodrigo Jerez, un prieten cu care a navigat Cristofor, și a fost arestat pentru că a fost văzut fumând pe străzile orașului Sevilla și lumea nu înțelegea de ce scoate fum pe gură și pe nas, așa dar el a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru vrăjitorie.


Dăcă la început fumatul reprezenta un răsfăț, un simbol al nobilimii și al caseolr regale, astăzi acest lucru este practicat și în rutina oamenilor de rând. În urma unui studiu realizat în 2017 de către University of Washington’s Institute for Health Metrics and Evolution (IHME) arăta că peste 967 de milioane de oameni adunați din 187 de țări, spun că au acest viciu. Comparativ cu anul 1980, statisticile arată că numărul fumătorilor a crescut cu 246 de milioane de persoane.


În prezent, aproximativ 3 din 10 bărbaţi (31%) și 1 din 20 de femei (6%) fumează zilnic, în comparaţie cu 4 din 10 bărbaţi (41%) şi 1 din 10 femei (10%) în 1980.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți