spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cine sunt Sfinții Mihail și Gavril?

Mai multe articole

Când auzim „înger” avem în minte mereu acea imagine idilică, pictată pe icoane sau pe pereții bisericilor ortodoxe sau catolice: figuri delicate, blânde, androgine, îmbrăcate în alb, înconjurate de o aură luminoasă.

Însă Sfinții Mihail si Gavril nu se încadrează în acest tablou. Prezentați purtând săbii, sunt un simbol al biruinței, conducătorii „armatei” de îngeri și cei care călăuzesc sufletele celor morți în drumul spre porțile Raiului.

Arhanghelul Mihail este cel la care se închină cei care vor să se ferească de război sau să câștige o mare bătălie. Potrivit creștinortodox.ro, numele înseamnă „Cel care este ca Dumnezeu”.

Sfântul Gavriil, sau Gabriel, a jucat un rol uriaș în povestea nașterii lui Iisus Hristos, fiind cel care i-a dezvăluit Fecioarei Maria că îl poartă în pântec pe fiul lui Dumnezeu. În ebraică, Gavriil înseamnă chiar „Omul lui Dumnezeu”.

Ziua de 8 noiembrie, cea în care sunt prăznuiți cei doi sfinți, este una dintre cele mai importante sărbători din an ale calendarului creștin ortodox. În această zi este interzis cu desăvârșire să lucrezi sau să faci treburi în casa, în curte sau pe câmp. Se spune că toți cei care nu se vor supune vor avea parte de chin în ziua morții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți