spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ordin de ministru: Vrei să devii jandarm? Îți trebuie doar 10 clase!

Mai multe articole

Noul ordin de ministru pus în dezbatere publică  pe baza căruia în structurile de forţă ale instituţiei vor putea fi angajaţi soldaţi şi gradaţi profesionişti cu doar 10 clase a fost lansat de Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, ordinul de ministru pus în dezbatere prevede, la art 5, punctul b:

„Art. 5 (1) Sunt recrutate şi selecţionate în corpul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele criterii:

b) sunt absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Practic, dacă acest ordin va fi adoptat am putea vedea la IGSU-ul condus de Arafat şi, eventual la Jandarmerie, persoane cu 10 clase.

Mai amintim că Legea 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei prevede că:

(1) Jandarmeria Română poate folosi gradaţi şi soldaţi profesionişti în limita posturilor prevăzute în statele de organizare, aprobate potrivit competenţelor.

(2) Gradaţii şi soldaţii profesionişti încadraţi au calitatea de militar şi se supun legilor şi regulamentelor militare.

(3) Timpul în care o persoană îşi desfăşoară activitatea în Jandarmeria Română ca gradat profesionist constituie vechime în muncă.

Pe scurt, ordinul de ministru aflat în transparenţă decizională se va aplica nu doar IGSU ci şi Jandarmeriei.

Mai merită menţionat că prin acest ordin se elimină decizia inspectorilor generali de a decide câţi gradaţi pot fi angajaţi şi, în schimb, nu se mai specifică cine ia decizia.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți