spot_img
duminică, decembrie 10, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

În acest an şcolar se renunţă la săptămâna „Şcoala altfel”!

Mai multe articole

Ministrul Educației, anunț important despre examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. Se renunță la „Școala altfel”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în acest an şcolar se renunţă la săptămâna „Şcoala altfel” pentru ca elevii să recupereze săptămâna în plus de vacanță de care au beneficiat între 1 și 5 noiembrie. Cîmpeanu a făcut un anunț important și despre examenele de Bacaluareat și Evaluare Națională.  

 „Măsurile pe care le-am anunţat, toate intră în spiritul descentralizării clamate, cerute de mult timp, nu numai de când a apărut această pandemie, în sistemul de învăţământ din România. O altă cerere a fost aceea a păstrării datelor pentru bacalaureat şi evaluare naţională. O altă cerere a fost aceea a păstrării numărului de săptămâni de curs pentru toi elevii. Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanţă cu o săptămână de vacanţă pentru elevii din gimnaziu şi liceu în perioada 3-10 ianuarie, şi cu o singură săptămână pentru elevii din învăţământul primar şi pentru copiii din grădiniţe care vor veni la şcoală tot pe 10 ianuarie, aşa cum ştiau, vor face o săptămână în plus de pe 10 pe 14 ianuarie”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.

Acesta a mai precizat că semestrul al doilea al anului şcolar se va încheia pe 27 mai pentru elevii claselor a XII-a, pe 3 iunie pentru clasele a VIII-a şi pe 10 iunie pentru toţiceilalţi elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți