spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Prima țară din Europa ce legalizează consumul și cultivarea de canabis

Mai multe articole

Luxemburgul (Marele Ducat de Luxemburg) va deveni prima țară din teritoriul Europei care va legaliza cultivarea și consumul de canabis, conform comunicatului postat de CNN.

Conform noii legislații în vigoare, cei cu vârsta de peste 18 ani din Luxemburg vor avea voie să consume canabis și să cultive până la patru plante în gospodărie.

Potrivit autorităților, decizia de a legaliza consumul și cultivarea va reduce drastic amenzile actuale pentru posesia acestui drog, care vor fi cuprinse între 29 și 581 de euro pentru posesia a trei grame sau mai puțin, față de amenzile actuale de 291 și 2.910 euro. Cu toate acestea, consumul de canabis în public va rămâne ilegal.

Comercializarea semințelor ar fi, de asemenea, permisă în conformitate cu noua legislație, fără nicio limită privind cantitatea sau nivelurile de tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului.

Schimbarea de politică reprezintă o încercare a guvernului de a lua măsuri drastice împotriva infracțiunilor legate de droguri și a comerțului cu droguri pe piața neagră. Miniștrii vor putea acum să reglementeze piața de canabis, în prezent ilegală.

Principala substanta chimica psihoactiva (cu efecte asupra creierului) din canabis se numeste delta-9 tetrahydro-canabinol (THC). Aceasta substanta este cea care induce senzatia de ”high”. Produsele pe baza de canabis au diverse concentratii de THC. Continutul de THC din canabisul ilegal a crescut in mod ingrijorator in ultimii 50 de ani.

Canabisul este folosit in principal sub 3 forme: marijuana, hasis si ulei de hasis. Marijuana este produsul rezultat din uscarea florilor si a frunzelor plantei de canabis. Este produsul cel mai putin puternic si de obicei se fumeaza. Hasisul este obtinut din rasina. Este uscat, presat si fumat, consumat ca atare sau adaugat in mancare.

Uleiul de hasis, cel mai puternic dintre produsele pe baza de canabis, apare sub forma unui ulei dens obtinut din hasis. Canabisul se fumeaza in general, dar poate fi si ingerat sau adaugat in prajituri (”hash cookies”).

Canabisul este cunoscut sub numele de: marijuana, iarba, pot, dope, Mary Jane, hooch, weed, hash, brew, cones, smoke, mull, buddha, ganja, hydro, yarndi, heads, shit si green. Tigarile care contin canabis sunt numite jointuri sau “reefers”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți