spot_img
luni, aprilie 22, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cea mai așteptată investiție din județ derulată de C.J.Botoșani, prinde contur. FOTO

Mai multe articole

Constructorii au turnat primul strat de asfalt pe mai bine de 12% din lungimea sa.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, au inspectat lucrările efectuate pe cele trei loturi. 

„Lucrările evoluează într-un ritm susținut. Deja pe două dintre cele trei loturi, 1 și 3, primele adjudecate de către constructori s-a turnat primul strat de asfalt (binder) pe sectoare importante, care totalizează peste 12 kilometri. De asemenea, s-a turnat balastul stabilizat pe alte sectoare, care urmează a fi asfaltate zilele următoare. Și pe lotul 2, unde contractul a fost adjudecat mai târziu, s-a ajuns la lucrările de stabilizare a căii de rulare a drumului, constructorii sperând că până la venirea iernii vor reuși să toarne primul strat de asfalt. De asemenea, în paralel se lucrează la ridicarea zidurilor de sprijin și la șanțurile și rigolele betonate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a apreciat faptul că firmele care și-au adjudecat contractele de lucrări au înțeles mesajul transmis la predarea amplasamentelor și dau dovadă de seriozitate. „Avem parte de constructori buni, care s-au angajat că vor termina lucrarea cât mai repede și că nu vor face rabat de la calitate. Ei au determinarea de a efectua cât mai mult din lucrări în această toamnă, care ne dorim să fie cât mai lungă  și călduroasă”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean.

Valoarea proiectului drumului strategic se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro, din care aproximativ 30% din sumă este asigurată de Consiliul Județean Botoșani. 

„Este o lucrare mare, finanțată prin fonduri europene, dar pentru care și efortul bugetar pe care-l va face Consiliul Județean Botoșani este unul important. Botoșănenii, în special cei din sudul județului, cunosc eforturile uriașe pe care împreună cu echipa Consiliului Județean le-am făcut pentru a urni acest proiect și iată că rezultatele încep să se vadă”, a conchis Doina Federovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți