spot_img
miercuri, februarie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Mesajul emoționant al câștigătorului Ultra Bolivia Race ,,nu Iulian Rotariu a fost cel care a câștigat, ci copiii cu autism din Botoșani” GALERIE FOTO

Mai multe articole

Iulian Rotariu a câștigat detașat „Ultra Bolivia Race” și a stabilit un nou record al competiției. După cele șapte etape în care a parcurs 220 de km şi un efort susţinut, a reuşit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 secunde.
Reuşita lui Iulian reprezintă şi un record al întrecerii, obţinând un timp cu 1h 32′ 17″ mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2018.
Rezultatul este de apreciat în condiţiile în care „Ultra Bolivia Race” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat, vreodată, Iulian Rotariu.

„Fiecare rugăciune a fost auzită! Fiecare îmbrățișare a fost atinsă! A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. S-au adăugat diferența de temperatura zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4000 m altitudine. Vă rog frumos țineți minte: nu Iulian Rotariu a fost cel care a câștigat Cursa Ultra Bolivia, ci copiii cu autism din Botoșani! Vă mulțumesc frumos! ” -plutonierul adjutant Iulian Rotariu.

Organizată de Canal Aventure, cursa „Ultra Bolivia Race” s-a desfășurat în perioada 20 – 26 septembrie a.c. la o altitudine 4000 de metri. Distanța de 220 de kilometri a fost parcursă în șapte etape.
Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani, al cărui angajat este din 2007. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite.

Rezultatele obținute de Iulian Rotariu la cele mai grele ultramaratoane din lume

Competițiile Canal Aventure :

„The Track” Australia, 15 – 24 mai 2019 ( 522 km) – locul I și recordul întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017;
„Ultra Africa Race” Mozambic, 10 – 14 noiembrie 2019 (220 km) – locul I;
„Ultra Asia Race” Vietnam, 09 – 12 martie 2020 (160 km) – locul I

Titlul Continental Challenge 2020

Competițiile „4Deserts„ (250 km în șapte zile):

„Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general
„Atacama Crossing” – Chile, în octombrie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general
„Sahara Race”, în mai 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general
„Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general),
„The Last Desert” Antarctica, în noiembrie – decembrie 2018, locul II la general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți