spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cum se vor organiza festivitățile de deschidere a școlii, în 13 septembrie. Reguli pentru elevi și părinți. DOCUMENT

Mai multe articole

Festivități de începere a noului an școlar de maxim o oră și jumătate și participanți numai cu măști.

Acestea au fost principalele măsuri transmise de la centru pentru a fi luate mâine la începerea școlii. În cadrul unei videoconferințe desfășurate duminică la prefectură structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu conducerea inspectoratului școlar, au stabilit o serie de aspecte pe care să le aibă în vedere odata cu deschiderea școlilor.

Părinții pot participa la festivități, dar numai cu măști, se va urmări distanțarea fizică, iar discursurile și organizarea evenimentului au, de data asta, o limită de timp de o oră și jumătate.

Prefectul Dan Nechifor îi roagă pe toți cei implicați in procesul didactic să fie vigilenți în contextul pandemic, astfel încât orele să se poată ține în clase, cu prezența fizică a tuturor.

Unitățile de învățământ au mai multe obligații:

  • evaluarea infrastructurii şi identificarea unui spaţiu pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2;
  • organizarea spaţiilor (sălilor de clasă), cu aşezarea băncilor astfel încât să se asigure distanţarea de minimum 1 metru. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maxim posibilă;
  • stabilirea circuitelor funcţionale;
  • organizarea spaţiilor de recreere;
  • asigurarea materialelor de curăţenie, igienă şi dezinfecţie;
  • asigurarea permanentă a unui stoc de rezervă de materiale de protecţie pentru elevi şi personal pentru situații de urgență;
  • instruirea personalului pentru aplicarea planului de măsuri de protecţie sanitară.

Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv vor continua învățământul în formă online timp de 14 zile, dar se poate reveni fizic în școală din ziua a opta, dacă elevii au fost testați și nu au fost contaminați.

Dacă părinții refuză testarea în ziua a opta a copiilor lor, acești elevi vor continua să învețe în regim online până la sfârșitul zilei a 14-a, după care se pot întoarce în școlii, potrivit miniștrilor Educației și Sănătății, care au vorbit despre cum se va desfășura noul an școlar.

După depășirea ratei infectării de șase la mie în localitatea respectivă, cursurile la școlile de acolo vor trece în online.

Scenariile stabilite sunt cunoscute: toate creșele, școlile și grădinițele vor funcționa cu prezență fizică, și dacă se va depăși rata de infectare de 6 la mie.

De asemenea, excepție face învățământul special: activitățile de terapie pentru elevii cu nevoi speciale vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție care va fi făcută.

Regulile din școli după 13 septembrie publicate în Monitorul Oficial

Pe 13 septembrie încep școlile, iar autoritățile au publicat luni, 6 septembrie, regulile pentru deschiderea unităților de învățământ.

Școlile vor urma scenariile anunțate anterior de autorități: roșu peste 6 îmbolnăviri la mie, verde până la 6 inclusiv.

Unitățile de învățământ din scenariul roșu vor face ore online.

Elevii vor avea la dispoziție la intrarea în şcoală şi pe coridoare, precum şi la intrarea în fiecare clasădispensere/flacoane cu soluţie dezinfectantă pentru mâini.

Sala de clasă va fi amenajată astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică de minimum 1 metru între elevi, iar deplasarea elevilor în interiorul instituţiei trebuie limitată prin alocarea aceleiaşi săli pentru o singură clasă de elevi.

De asemenea, este interzis schimbul de obiecte personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți