spot_img
luni, aprilie 22, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Astăzi începe la Memorialul Ipotești, Tabăra de artă fotografică Căutându-l pe Eminescu.

Mai multe articole

Pe  9 septembrie, la Memorialul Ipotești, își va începe lucrările Tabăra de artă fotografică Căutându-l pe Eminescu.

 Scopul atelierelor din cadrul este de a acumula un material fotografic inspirat din viața și opera lui Mihai Eminescu, având ca principală sursă de explorare fotografică satul Ipotești și alte locuri de care se leagă numele Eminescu, locuri reflectate în opera sa. Pentru această ediție, organizatorii propun deplasări în Călineștii-lui-Cuparencu, satul de origine al tatălui lui Mihai Eminescu, Gheorghe Eminovici, la Pomârla, localitatea în care Eminescu l-a vizitat pe prietenul său, Samson Bodnărescu.

Astfel, timp de trei zile participanții vor avea parte de ateliere și deplasări în Călinești și Pomârla cu pauze pentru fotografie în localitățile de pe traseu. Fotografii vor vizita pe traseul Ipotești – Călinești:  biserica din Bălinești;  biserica de lemn din Călinești-Enache; biserica din Rudești; capela și biserica din Șerbăuți; biserica de lemn din Dărmănești; biserica din Pătrăuți; mănăstirea Dragomirna, iar pe traseul Ipotești – Pomârla:  biserica din Hilișeu; biserica de lemn din Corjăuți; casa memorială „George Enescu”, biserica de lemn din Vorniceni.

Ateliere de fotografie vor fi coordonate de Adrian-Ionuț Purice.

Cele mai inspirate fotografii se vor regăsi într-un catalog al ediției şi într-o expoziție itinerantă organizată la Memorialul Ipotești și la cluburile foto participante la proiect.

Tabăra își va încheia lucrările pe 12 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți