spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Ar fi putut fi salvat bătrânul mort de la mall? VIDEO

Mai multe articole

Sunt clipe în viață în care un gram de curaj și un minim de cunoștințe pentru acordarea primului ajutor ne poate face să salvăm viața unui om aflat într-un moment de criză. Cunoașterea manevrelor de bază ar trebui să fie introduse obligatoriu în școli, pentru ai familiariza pe copii de mici cu acordarea primului ajutor celor aflați în cauză.

Cu toții am pățit cel puțin o dată-n viață sau ne-am aflat în prezența unei presoane care se îneaca  mâncând, din cauza neatenției sau a grabei. În acele momente, cel mai important lucru este să ne păstrăm calmul pentru a nu-l agita și mai tare pe cel de lângă noi, apoi încercăm să-i aplicăm metoda Heimlich.

Metoda Heimlich a primit denumirea dupa doctorul Henry Heimlich, care a descris-o pentru prima dată în anul 1974. Aplicarea sa se face după ce ați încurajat persoana să tușescă și l-ați lovit puternic peste spate; dacă acesta nu mai are putera necesară pentru a tuși, îl apucați cu brațele de la spate, punând presiune pe abdomen pentru a forța evacuarea bucăților de mâncare.

Tehnica se aplică diferit în funcție de categoria de persoane: gravide, obezi, copii sau nou-născuți.

În ceea ce privește nou-născuții sau copiii sub un an, manevra se face prin  susținerea cu mâna a capului și a gâtului copilului poziționat cu fața în jos, și aplicarea loviturilor puternice cu podul palmei între omoplați.

În cazul persoanelor gravide și a celor obeze, tehnica se aplică prin punerea presiunii pe stern și nu pe abdomen.

În urma nefericitului moment petrecut în data de 04 septembrie 2021  în incinta Uvertura Mall, Botoșani s-a observat lipsa de disciplină și de cunoștințe pentru acordarea primului ajutor din partea oamenilor, incident în urma căruia un bărbat în vârstă de 81 de ani a murit înecat cu mâncare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți