spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită urgentarea stabilirii modului concret de desfășurare a anului universitar!

Mai multe articole

,,Deși am avut luni întregi de pregătire și experiența unui an universitar derulat în condiții de pandemie, ne aflăm astăzi într-o situație similară celei din septembrie 2020 în ceea ce privește reglementarea pregătirii anului universitar!

În acest context, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită urgentarea stabilirii modului concret de desfășurare a anului universitar, pentru ca studenții să se poată pregăti adecvat de începerea anului universitar, pentru respectarea siguranței comunității universitare, cât și pentru accesul echitabil al studenților la educație de calitate. Studenții au nevoie de predictibilitate și norme clare privind modalitatea de începere a noului an universitar, procedurile aferente procesului de cazare și normele igienico-sanitare!Deși ne aflăm la mai puțin de o lună de la începerea anului universitar în toate universitățile din România, încă nu există un ordin de ministru comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial al României, care să reglementeze modul de desfășurare a activității didactice în mediul universitar.

Criza politică din ultimele zile nu justifică în niciun fel întârzierile existente, cu atât mai mult cu cât reglementările despre care facem referire puteau fi adoptate de Guvern și înainte de 1 septembrie. Pe lângă asigurarea predictibilității pentru studenți prin anunțarea scenariului de funcționare, alte întrebări care trebuie să își găsească răspuns prin consultarea cu studenții se referă la modul în care vor participa la activitățile didactice studenții izolați la domiciliu, studenții cu probleme de sănătate și studenții internaționali, modul în care se vor izola colectivele de studenți în cazul depistării cazurilor pozitive și cazarea în cămine.Pentru încurajarea procesului de vaccinare, centrele de vaccinare sugerate de ANOSR încă din aprilie 2021 trebuie operaționalizate cel puțin anterior procesului de cazare, iar diferite stimulente se pot oferi studenților vaccinați. Facem apel, în același timp, la toți membrii comunității universitare să se vaccineze pentru a crește siguranța campusurilor noastre universitare!

Pentru a parcurge întreaga poziție a federației, accesează următorul link: https://anosr.ro/…/inceperea-noului-an-universitar…/” a transmis ANOSR pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți