spot_img
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Apel umanitar pentru 3 copilași rămași pe drumuri în urma unui incendiu devastator! FOTO/VIDEO

Mai multe articole

Familie cu trei copii rămasă pe drumuri după ce casa cumpărată de o lună de zile le-a luat foc.

Familia Moroșanu din comuna Văculești pare să trăiască împreună cu ghinionul. Vara anului 2021 a fost una pe care n-o va uita niciodată. În doar o clipă și-au văzut toată munca mistuită de flăcări.

Stâlpul casei este Vasile Moroșanu în vârstă de 38 de ani. A muncit în Germania în domeniul agriculturii și a strâns ceva bani. Mai avea din vânzarea unei alte case și a decis să cumpere una în sat unde să trăiască cu nevasta lui, Cosmina Irina și cei trei copii ai lor. Au împreună două fetițe de 9 și 7 ani și un băiețel de 11 de ani.

Un incendiu le-a distrus întreaga casă pe care o cumpăraseră de numai o lună de zile și unde se pregăteau să primească iarna.

Nu cunosc acum cauza, dar au niște bănuieli:„Bănuim că de la un scurtcircuit. A pornit pentru că au fost siguranțele mai groase decât cablul din perete. Pot să vă arăt și siguranțele, sunt exagerat de groase”, spune Vasile Moroșanu cu glasul frânt.


A continuat să povestească:
„Eu m-am ocupat să fac interioarele după aia în camere. Am gătit o cameră și urma să mă apuc de celelalte. Am avut ceva bani, pentru că am mai avut o casă pe deal pe care am vândut-o și niște bani adunați după ce am lucrat în Germania. Am muncit în agricultură”.


În acest moment familia locuiește la bunica maternă însă condițiile nu sunt cele mai bune, pentru copiii care se pregătesc de noul an școlar dar și pentru întreaga familie cazată în spațiu insuficient în casa mamei Cosminei.

,,Dragii mei, familia Moroșanu este purtătoarea numărului 10. Pentru acești oameni am decis, prin Asociația Grup Civic să ridic a zecea casă, deși cea cu numărul 9 nu este încă gata. Este greu, dar deja am intrat în toamnă iar această familie are nevoie de un acoperiș deasupra capului când vine frigul. Sunt oameni greu încercați de soartă, care au avut un mare, mare ghinion să piardă totul în doar o clipă, fără voia lor. Nu s-au dus la cârciumă și și-au neglijat locuința. Incendiul nu s-a produs din inconștiență sau neglijență. Sunt oameni cuminți, la casa lor, care au nevoie de noi. Mulțumesc Try Grup, am primit deja o mașină de 40 de tone de sort și am sa cumpăr cantitatea de ciment necesară pentru începerea lucrărilor. În continuare, am nevoie de restul de materiale de construcție pentru ca familia Moroșanu să zâmbească din nou.Rugămintea mea este ca dumneavoastră sa distribuit în speranța că va dori cineva sa ne dea o mana de ajutor. “ a scris președintele asociației, Daniel Câșlariu.

Puteți dona aici:
IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.
IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.
IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.
Codul Swift BTRLRO22.
Cu specicatia Morosanu. Mai multe detalii 0759 362916.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți