spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Investiții la Spitalul Județean Botoșani. FOTO

Mai multe articole

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” au inspectat lucrările de investiții și reabilitare a secțiilor infecțioase adulți și pediatrie. „Consiliul Județean a pus la dispoziția Spitalului fondurile necesare pentru reabilitarea instalațiilor de oxigen și a celor electrice din cadrul celor două corpuri de clădire ale Secției de Infecțioase. Lucrările pe secția destinată adulților au fost finalizate și s-a făcut igienizarea necesară, astfel încât s-au putut relua internările pe această secție. Acum, saloanele pot asigura două surse de oxigen pentru pacienții grav, iar cadrele medicale pot oferi servicii la cele mai înalte standarde și în condiții de maximă siguranță. S-au demarat lucrările de reabilitare a instalațiilor electrice și de oxigen din secția rezervată copiilor și, potrivit contractelor, acestea vor trebui finalizate până la finele lunii octombrie. Avem promisiunea constructorului că va termina lucrarea înainte de termen, astfel încât și această secție să fie cât mai repede disponibilă”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. 

Reprezentanții Spitalului și cei ai Consiliului Județean lucrează la un proiect prin care sumele cheltuite în cadrul acestei modernizări, aproximativ 1,6 milioane de lei, să fie recuperate din fondurile europene destinate luptei împotriva pandemiei de Covid.

Managerul Spitalului Județean, Doina Caba, a precizat că lucrările de la Secția de Infecțioase nu sunt singulare și că, pe lângă proiectele cu finanțare europeană ce vizează Unitatea de Primiri Urgență și cele două ambulatoare, Pediatrie și Obstetrică-Ginecologie, în această vară s-au investit bani în ridicarea standardelor de calitate pe secțiile Chirurgie Generală, Medicală II și Oncologie. „Folosim toate oportunitățile pe care le avem pentru a moderniza secțiile Spitalului Județean și pentru a oferi cele mai bune servicii medicale posibile botoșănenilor. Am convingere că suntem pe drumul cel bun și eforturile noastre și ale Consiliului Județean încep să dea roade”, a spus Doina Caba. 

Consiliul Județean pregătește noi proiecte, căutând totodată sursele de finanțare pentru investițiile atât de necesare dezvoltării infrastructurii sanitare a întregului județ. „Avem o viziune de dezvoltare pe termen mediu și lung, care presupune atât atragerea de tineri medici specialiști, cât și investiții în baza materială. Niciun efort nu este prea mare atunci când vorbim de sănătate, pentru că punem botoșănenii pe primul loc”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți